Mozaik
BETA SUDAR MLADA OSJEČKA PJEVAČICA

Nakon prve pjesme sve će biti lakše, najvažnije je sagraditi dobre temelje
Objavljeno 22. rujna, 2017.

Upamtite ime Beta Sudar, jer njen debitantski singl “U mislima” rezultat je mnogo kvalitetnih elemenata odlično uklopljenih u smislenu cjelinu, mlada Beta pjeva snažno, glasno i bez kalkulacije pa će mnoge iznenaditi činjenica da takav vokal dolazi od jedne 18-godišnjakinje, učenice 4. razreda srednje Ekonomske škole u Valpovu.

Pjesma je autorski rad Predraga Martinjaka Peggyja čija produkcija suvereno parira onoj svjetskih aktualnih hitova, čemu je pridonio i mastering Bojana Šalamona Shalle. Do ove suradnje došlo je nakon što je Betina izvođačka zrelost, demonstrirana na jednom televizijskom talent showu, impresionirala Peggyja pa joj je ponudio suradnju. Pjesmu “U mislima”, u izdanju Bonton Musica, prati videospot koji je snimio već provjereni tim Izoom produkcije.

- Toliko sam sretna što je baš Peggy prepoznao moj talent i trud, jer ga izuzetno cijenim kao autora. Potpuno vjerujem u ovu pjesmu, a velika mi je želja da moje oduševljenje prijeđe i na publiku te da ju lijepo prihvati. Veselim se svemu što je preda mnom i pozivam sve da poslušaju moju prvu pjesmu i pogledaju spot - komentira mlada Osječanka svoj prvi ozbiljan iskorak u glazbene vode. Kako je ona doživjela svoju prvu pjesmu, što su joj daljenji planovi, ispričala je za Glas Slavonije.

Kako si i najavila u našem prvom razgovoru, prvi singl je izišao. Reci nam nešto o pjesmi, autorima, kako je nastala?

- S obzirom na to da me oduševljava strana moderna pop-produkcija publici želim ponuditi isto, bez kompromisa. Licemjerno je voljeti i slušati jedno, a pjevati i producirati nešto deseto. Pjesma “U mislima” prava je moćna pop-pjesma vrlo moderne produkcije koja me oduševila svim komponentama, a autor je svima poznati Predrag Martinjak. Potpuno vjerujem u nju i veselim se što je napokon mogu podijeliti s publikom. Za nastanak ove pjesme i sveukupne suradnje moram reći da je nekako najviše zaslužan Talent show u kojem sam bila natjecateljica, jer da se nisam tamo pojavila možda me Predrag nikada ne bi uočio i stupio sa mnom u kontakt.

Uz singl snimljen je i spot, nešto više o tome.

- Ovo je moj prvi spot i jako sam uzbuđena što je napokon ugledao svjetlo dana. Snimila ga je Izoom produkcija u studijskom interijeru, mislim da odlično vizualno nadopunjava pjesmu. Jako mi se sviđa, nadam se da će većina dijeliti moje mišljenje. Ekipa je bila odlična, snimanje je proteklo u opuštenoj atmosferi uz smijanje i zezanciju.

Pričali smo i o eventualnom nosaču zvuka s naglaskom da ideš korak po korak, singl po singl. Je li to još uvijek tako, ili je ovaj prvi singl sada malo povukao pa je želja za novim pjesama veća?

- Želja je svakako nastaviti karijeru i to s jako velikom voljom i upornošću. To je jednostavno takav posao, moraš gristi i grepsti kako bi došao do vrha. Kažem vrha jer, kao što sam naglasila, jako vjerujem u ovo pjesmu, autora i izdavačku kuću Bonton Music koji stoje iza mene. Naravno, pozitivni komentari nisu odmogli, nego su mi dali vjetar u leđa da se još više trudim i nastavim s novim pjesmama. Nakon prve pjesme će sve biti lakše, najbitnije je sagraditi dobre temelje, kasnije se onda sve lakše nadograđuje.

Uz sve posebnosti koje te krase, ipak je glazba tvoj životni odabir, ili...?

- Naravno. Pjevanjem se bavim od malena, bar za svoju dušu i užu porodicu, a san mi je bio imati svoju pjesmu u kojoj ću moći pokazati posebnosti svog glasa. Napokon živim svoj san, pjevanje je bio moj hobi koji sada polako prerasta u stvarni životni poziv.

Planovi za blisku i dalju budućnost, nastupi, promocija singla...

- Kratkoročniji planovi su što bolje predstavljanje pjesme i mene kao pjevačice publici, što uključuje i nastupe na festivalima, a čemu se jako veselim, jer obožavam pjevati uživo. Radimo i na novim pjesmama koje jedva čekam predstaviti, a vidim ih kao ulog u moju buduću karijeru koju planiram graditi isključivo na kvalitetnim i odlično otpjevanim pjesmama koje traju.

Vladimir GRGURIĆ
 

komentari

DALI SU MI VJETAR U LEĐA DA NASTAVIM

Možda ste propustili...

KRATKI FILM REDATELJA NEBOJŠE SLIJEPČEVIĆA

Hrvatski film u selekciji Cannesa

Najčitanije iz rubrike