Crna kronika
ZAOSTALO ORUŽJE PRIJETI OSJEČANIMA

U podrumu kuće u Gundulićevoj ulici pronašao dva raketna bacača
Objavljeno 22. rujna, 2017.

Iako je od Domovinskog rata prošlo 26 godina, građani u Osijeku te drugim mjestima u Slavoniji i Baranji svakodnevno pronalaze zaboravljeno i odbačeno oružje te minsko-eksplozivna sredstva. U srijedu tijekom prijepodnevnih sati, prilikom čišćenja podrumskih prostorija, građanin je u obiteljskoj kući u Gundulićevoj ulici u Osijeku pronašao dva raketna bacača i dva spremnika s više komada streljiva. Na mjesto nalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je preuzeo navedena sredstva – doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Početkom rujna građanin je u vrtu, u Divaltovoj ulici u Osijeku, pronašao zaboravljeni sanduk u kojem je bilo 15 kilograma eksploziva TNT. Istoga dana građanka je, pri rušenju pomoćnih prostorija kuće u Velimirovcu, pronašla ručnu bombu. Zaboravljeno oružje, ali i ono koje građani zbog tko zna kojeg razloga čuvaju, velika je opasnost, ponajviše za najmlađe jer djeca nisu svjesna opasnosti stvari koje svakodnevno viđaju u videoigricama i u akcijskim filmovima.

Iz policije podsjećaju građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni ni prekršajni postupak. “Pozivamo sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način”, apeliraju iz policije.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i preko besplatne telefonske linije 0800 88 92.S.Lacić

Možda ste propustili...

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

Najčitanije iz rubrike