Regija
ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Ulaganja u infrastrukturu
rastu, ali nedovoljno da
bi privukli investitore
Objavljeno 21. rujna, 2017.

VINKOVCI

Izvješćem o izvršenju proračuna Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje od prvog do šestog mjeseca ove godine, koje je prihvaćeno većinom glasova, počela je 3. sjednica Županijske skupštine vukovarsko-srijemske. Sandra Adžaga, v.d. pročelnice Službe za poslove proračuna i javnih financija, izvijestila je vijećnike kako je proračun u prvih šest mjeseci ostvaren u iznosu od 300 milijuna i 700 tisuća kuna, što je 35 posto u odnosu na plansku veličinu.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Zdenko Podolar vijećnike je izvijestio o prošlogodišnjim ulaganjima u infrastrukturu županije. Govoreći o stanju u gospodarstvu, Podolar je istaknuo kako se nakon velike gospodarske krize ipak osjeća pozitivnija klima, iako je i dalje najveći problem najistočnije županije iseljavanje.

- Kada govorimo o ulaganjima u infrastrukturu, ona su znatno veća u odnosu na prethodnu godinu. U 2015. godini imali smo 290 milijuna kuna ulaganja, to je brojka koja se vrtjela unazad pet do šest godina i to su ulaganja koja su se događala u vrijeme kad je bila gospodarska kriza. U 2016. godini ulaganja su skočila na 430 milijuna kuna. To je velika brojka, no to je još uvijek nedostatno da bi investitori ulagali u Vukovarsko-srijemsku županiju. Nekad su ta ulaganja prelazila i milijardu kuna, do 2007. godine. Očekujemo da će se razina javne i državne potrošnje povećati i da će u jednom dijelu generirati rast gospodarskih aktivnosti, da će se poduzetnici naći u tome, više investirati, a samim time bit će i novih radnih mjesta - rekao je Podular.

Podnesena su i prihvaćena izvješća o radu i poslovanju za prošlu godinu Vodoprivrede Vinkovci, Opće županijske bolnice Vinkovci, Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana, te domova zdravlja Vinkovci, Vukovar i Županja. M. Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike