TvObzor
NOVI NASTAVAK KINOHITA MATTHEWA VAUGHNA

Akcijski spektakl “Kingsman: Zlatni krug”
Objavljeno 22. rujna, 2017.

Nakon velikog uspjeha filma “Kingsman: Tajna služba” iz 2015. godine, koji je zaradio više od 400 milijuna dolara, stiže novi nastavak koji nosi naziv “Kingsman: Zlatni krug”, i dovodi nam opet Eggsyja (Taron Egerton) i Harryja (Colin Firth), koji se udružuju s američkom organizacijom kako bi uhvatili megalomanskog, zaluđenog zlikovca koji želi osvojiti svijet. Uz Tarona i Colina u originalnoj postavi vraćaju se Mark Strong i Sophie Cookson, a pridružit će im se još i Julianne Moore, Channing Tatum, Halle Berry, Pedro Pascal, Jeff Bridges, Vinnie Jones i Elton John.

Publika diljem svijeta oduševila se kombinacijom tradicionalnog špijunskog trilera i sjajnih, modernih, mudrih preokreta. Odvažni likovi i humor u prošlom nastavku potaknuli su uspjeh prvog filma “Kingsman: Tajna služba”, baš kao i njegove akcijske scene. Matthewa Vaughna i redatelj druge ekipe, Brad Allan, izradili su niz kinetičkih, propulzivnih i uzbudljivih scena. Vaughn priznaje da je izazov u filmu Zlatni krug bio snimiti nove i drugačije akcijske scene. "Tako imamo dvije ili tri sekvence gdje me priča dovela do nekih ludih scena, no sve što činim je s razlogom.”

U filmu “Kingsman: Zlatni krug” nije se štedjetlo na toj patentiranoj Kingsman ludosti – od uvodne automobilske potjere u kojoj se Eggsy bori za život u Kingsman taksiju koji juri kroz London, do napada na Poppyland i svađe u baru koja namjerno podsjeća na tučnjavu u prvom filmu.

Kada je film Matthewa Vaughna “Kingsman: Tajna služba” prikazan početkom 2015., dogodilo se nekoliko stvari. Prvo, naučili smo tko su Kingsmen – nezavisna, samofinancirajuća britanska špijunska organizacija posvećena očuvanju svjetske sigurnosti. Zahvaljujući paravanu vrhunskih krojača, njezini agenti izgledaju kao da su iskoračili iz izloga trgovine Savile Row. Upoznali smo Harryja Harta aka Galahada, uglađenog špijuna kojeg glumi Colin Firth koji ima stila, šarma i sposobnosti rukovanja smrtonosnim kišobranom. Potom smo upoznali Merlina (Mark Strong), pedantnog tehničkog gurua organizacije, Chestera Kinga aka Arthura (Michael Caine), vođu koji ima mračnu stranu, Roxy (Sophie Cookson), gorljivu novakinju i Eggsyja (Taron Egerton), mladića koji je skrenuo s puta, ali ga je Harry uzeo pod svoje i od njega učinio pravog Kingsmana.

Publika diljem svijeta oduševila se kombinacijom tradicionalnog špijunskog trilera i sjajnih, modernih, mudrih preokreta. “Kingsman: Tajna služba” zaradio je više do 400 milijuna dolara i utabala put za nastavak. Nastavak nosi naziv “Kingsman: Zlatni krug”, i dovodi nam opet Eggsyja i Kingsmen koji se udružuju s američkom organizacijom kako bi uhvatili megalomanskog, zaluđenog zlikovca koji želi osvojiti svijet. (N.K.)

 
Možda ste propustili...

KAKO JE SVJETSKO NOGOMETNO PRVENSTVO POKVARILO ENGLESKU KAZALIŠNU IDILU

Goool!, Usred predstave

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana