TvObzor
POČELO SNIMANJE NOVE HRT-OVE HUMORISTIČNE SERIJE “KO TE ŠIŠA”

Borba za prestiž izmedu vlasnika frizerskih salona
Objavljeno 22. rujna, 2017.

Na zagrebačkoj Zavrtnici počelo je snimanje nove humoristične serije “Ko te šiša” koja bi se na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) trebala početi prikazivati već u studenome ove godine. Televizijsku seriju od dvadeset nastavaka u trajanju od po trideset minuta za potrebe javnoga medijskog servisa snima produkcijska tvrtka Plavi film, a snimanje bi trebalo trajati do kraja godine.

Radnja je smještena u zagrebačku četvrt Donji grad, a na središnjemu su trgu u toj četvrti smještena dva frizerska salona, muški i ženski, te stara gostionica koja je s vremenom postala kafić i kvartovsko okupljalište. Osnovna je tema televizijske serije neprestana borba za prestiž između vlasnika frizerskih salona Žigmunda Štingla i Božice Režek.

Studio Katran za potrebe snimanja poslužio je danas za prikaz zagrebačkoga donjogradskog trga, a na početku snimanja okupila su se brojna poznata glumačka lica među kojima i Žarko Potočnjak, Ksenija Marinković, Jadranka Đokić, Katarina Strahinić, Robert Ugrina i drugi. Režiju zajednički potpisuju Aldo Tardozzi i Igor Šeregi.

“Ova je HRT-ova komedija situacije po stilu bliska serijama “Odmori se, zaslužio si” i “Stipe u gostima”. Imamo sjajnu ekipu, glumci su vični komediji kao žanru, a da smo komedija situacije vidi se po scenografiji jer većinu scena, pa čak i eksterijere, radimo u studiju“, istaknuo je Igor Šeregi.

Ciljna je publika nove HRT-ove serije najšira populacija, od najmlađih do starijih generacija. “U scenografskome smo se smislu malo oslonili na Krešu Golika, imamo jednu staru brijačnicu koja podsjeća na stari Zagreb, no imamo i element novoga, tzv. divljega kapitalizma, jer jedan frizerski salon nastaje preko puta drugoga, dakle imamo kontrast staroga i novoga“, dodao je Igor Šeregi.

Žarko Potočnjak, jedan od doajena hrvatskoga glumišta, nastupa u ulozi Žigmundova pomoćnika. „On je čudna osoba koja još živi u 1968. godini, u vrijeme hipija te to donosi neke komične situacije. Lik kojega tumačim ima svoje mišljenje koje je vrlo čvrsto i koje je u prošlome vremenu“, otkrio je Žarko Potočnjak.

Lik Žigmunda, vlasnika salona, tumači Željko Duvnjak, koji tvrdi da je starih brijačnica po Zagrebu sve manje te kako mu je nadahnuće za ulogu bio jedan stari brijač iz Preradovićeve ulice, gdje se odlazilo ne samo na brijanje, nego i na razgovor i druženje.

Njegova je konkurencija Božica, koja pokušava biti moderna poduzetnica te često ne bira sredstva kako bi postigla svoje ciljeve – postati najbolji frizer u četvrti i dobro udati mlađu kćer. Božicu tumači Ksenija Marinković.

“Božica poduzima sve što je uopće zamislivo kako bi udala kćer, a u seriji ima svega, muško-ženskih odnosa, sjećanja na bivša vremena, natjecanja tko će biti bolji, ukratko zanimljivo i duhovito”, izjavila je Ksenija Marinković.

Kroz međusobne ćemo se odnose i sukobe likova na duhovit način podsjetiti na mnoge poznate društvene i kulturne sukobe, za što su zaslužni scenaristi Petra Venier, Dijana Merdan, Branko Ružić i Koraljka Meštrović. Urednica je serije Jasmina Božinovska Živalj, a producent Igor Vukov. (N.K.)

 
Možda ste propustili...

SATIRIČNA KOMEDIJA “IZA KULISA”

Jedinstven prikaz pandemije putem umjetnosti

NA HBO MAX STREAMING PLATFORMI I HBO KANALU

Premijera miniserije “Simpatizer”

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata