TvObzor
NATIONAL GEOGRAPHIC

Novi serijal “Za milijun godina”
Objavljeno 22. rujna, 2017.

Fascinantna nova serija National Geographica “Za milijun godina” istražuje život u budućnosti u kojoj je umjetna inteligencija posvuda, a napredna medicina i biologija - naše će živote rastegnuti na stotine godina. Način na koji komuniciramo, radimo i učimo bit će revolucionaran i uključivat će telepatiju i virtualnu stvarnost. Ukratko, ono što je u našem vremenu uglavnom znanstvena fantastika i teorija, realnost je u ovoj šestodijelnoj seriji koja istražuje kako će biti čovjek u doista dalekoj budućnosti. Svoja mišljenja i ideje o toj temi iznose ponajbolji futuristi, znanstvenici, profesori i ugledni pisci znanstvene fantastike. Oni gledatelje vode kroz najnovija otkrića i napredak u tehnologiji, genijalne inovacije, ali i nove, sjajne ideje koje će utjecati na evoluciju naše vrste. Uz ilustrativno i dramatično pripovijedanje serija “Za milijun godina” oslikava verziju sudbine čovječanstva kroz prizmu tipične buduće obitelji, u kojoj je jedno dijete, kći, android. Ova serija, koja kreće u nedjelju 24. rujna, u 21.55 sati na National Geographicu, bavi se budućnošću u kojoj Homo sapiens postaje interplanetarna vrsta.

- Svijet će za milijun godina zasigurno biti zanimljiv - kazao je u jednom intervjuu u povodu premijere serije Brian Greene, profesor teoretske fizike na uglednom Sveučilištu Columbia u New Yorku, jedan od znanstvenika koji je sudjelovao u seriji - Jedina je šteta što mi nećemo biti ovdje da ga vidimo.

National Geographic nam kroz šest jednosatnih epizoda omogućuje da bar u mašti krenemo na putovanje u to daleko buduće vrijeme.(N.K.)

Najčitanije iz rubrike