TvObzor
HRT: MOZAIČNA EMISIJA "KOD NAS DOMA"

Barbara Kolar i Iva Šulentić novi voditeljski par
Objavljeno 22. rujna, 2017.

Nova mozaična emisija “Kod nas doma” od 18. rujna emitira se uživo od ponedjeljka do četvrtka na Prvome programu Hrvatske televizije, s početkom u 17.20 sati. Gledatelje će u svijet popularne kulture, glazbe, gastronomije, mode, hobija, arhitekture, dizajna i moderne psihologije povesti voditeljice Barbara Kolar i Iva Šulentić, a autorica projekta i urednica emisije je Maja Tokić.

Rubrika “Dom gledateljima” donosit će priče o stanovima, ljudima koji u njima žive, arhitektima i dizajnerima koji su te prostore prilagodili njihovim životnim potrebama i navikama. U rubrici “Volim zeleno” predstavljamo zanimljive ljude i nove trendove urbanoga vrtlarstva, zelenu gerilu, uzgoj voća i povrća za početnike, nove i praktične trendove obrade zemlje i uzgoja primjenjive za sve, bez obzira na predznanje o vrtlarstvu. U rubrici “RadiOna” Karmela Vukov Colić pokazat će gledateljima kako uz minimalna ulaganja, maštu i poneki koristan savjet možemo pomoći kućnome budžetu, uljepšati svoj životni prostor, napraviti predmet za sjećanje, otkrit će kako poticati maštu mališana, ili od odbačenih stvari napraviti omiljeni predmet. U rubrici “Revolucija”, doktora psihologije Igora Mikloušića zavirit ćemo u najdublje i najčudnije kutke ljudske psihe. Rubrika će se zasnivati na spoznajama nove, revolucionarne discipline u psihologiji pod nazivom “Evolucijska psihologija”. U rubrici “Modni ormar” govorit će se o modi, trendovima i modnim stilovima koji su se mijenjali kroz povijest. Predstavit će se i nove dizajnerske nade, a glavna protagonistica bit će mlada, modno osviještena blogerica.

Rubrika “On i Ona” gledateljima će otkriti kako svijet vide on i ona, što njemu smeta kod nje, a ona toga uopće nije svjesna i obrnuto. U rubrici “Pasji život” gledatelje će se voditi u tajni svijet pasa i otkrivati kako terapeutski utječu na ljudsko zdravlje. Poznate osobe iz javnoga života, od znanstvenika do glazbenika, u rubrici “Fino i jeftino” kuhat će uz profesora geografije, trkača i avanturista Šimu Sušića.

U emisiji “Kod nas doma” razgovarat će se i s glazbenicima, svirati u studiju, javljati se s raznih društvenih i glazbenih događaja, uključivati se iz HRT-ova televizijskoga studija u zagrebačkoj Bogovićevoj ulici. (N.K.)

 
Najčitanije iz rubrike