Sport
BAČENA MRLJA NA VELIKU KARIJERU?

Ukrajinci tvrde: “Srna je pao na doping-testu”, Šahtar i hrvatski nogometaš šute
Objavljeno 20. rujna, 2017.

Darijo Srna pao je na doping-testu! Šokantnu vijest objavili su ukrajinski mediji, ali klub bivšeg kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Šahtar o tome šuti. Niti potvrđuje, niti demantira... Ne oglašava se ni Srna, a UEFA je na upit o “slučaju Srna” samo kratko odgovorila: “Ne komentiramo slučajeve prije konačne odluke našeg disciplinskog tijela.”

Iako kod onih koji bi na tu temu trebali nešto reći vlada zavjet šutnje, ukrajinski novinari pozivaju se na dobro obaviještene izvore te tvrde kako je Srna bio pozitivan na doping-testu nakon utakmice 1. kola Lige prvaka između Šahtara i Napolija (2:1). Prva je u javnost s tom pričom izišala ukrajinska Sportyvka, potom i svi ostali mediji, očekivalo se da Šahtar i Srna odmah to demantiraju (ili možda potvrde), ali od njih ni glasa. I upravo ta šutnja najviše intrigira. Srna nije putovao prošlog vikenda sa Šahtorom na gostovanje u Odessu, mediji tvrde - zbog rezultata doping-testa, u klubu kažu “trebao mu je odmor”.

- Odlučio sam rotirati momčad i Srna je ostao kod kuće - objasnio je Paulo Fonseca zašto kapetan i legenda Šahtara nije igrala protiv Černomoreca u ukrajinskom prvenstvu.

Srna trenira s ostatkom momčadi i ne javlja se na telefon. Ni hrvatski ni ukrajinski novinari ne mogu do njega, “zakopčani” su i u Šahtaru, iz kluba je samo poručeno: “O ovoj ćemo se situaciji uskoro očitovati.” A to može značiti - gdje ima dima, ima i vatre.

Naime, šutnja i to “uskoro ćemo se očitovati” ne sluti na dobro, jer bi to mogla biti i potvrda da sa Srninim testom nešto nije bilo u redu. Naime, ukrajinski mediji navode kako je Šahtar isto postupio i u slučaju Freda, Brazilca kojem je potvrđeno uzimanje dopinga krajem 2015. godine, nakon čega je dobio godinu dana zabrane igranja. No Srna nije Fred i informacije o navodnom dopingu su neslužbene.

No kada bi kojim slučajem bilo potvrđeno da je Srna bio pozitivan na doping-testu, to bi vrlo vjerojatno značilo kraj njegove nogometne karijere. Dariju je 35 godina, a za pozitivan test gotovo sigurno neće dobiti manje od godinu-dvije suspenzije.

Oni koji poznaju Srnu ne vjeruju da je bio neoprezan, još manje da je namjerno uzeo nešto što nije smio. Njegova karijera, rad, volja, želja... uvijek su bili besprijekorni, nikada kroz život nije išao lakšim putem i ako doista nešto postoji, bila bi to velika, ogromna šteta. Ukrajinski mediji bacaju mrlju na ime nekadašnjeg kapetana “vatrenih” i Šahtara, u kojem je izrastao u klupsku legendu, no informacija o pozitivnom doping-testu je neslužbena i nepotvrđena.

I. Liović

Vijest o dopingu i dalje je neslužbena i čeka se službeno priopćenje Šahtara

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike