Sport
ŽDRIJEB ODBOJKAŠKE SUPER I PRVE LIGE

Mursaši na startu dvaput kod kuće, a ŽOK Osijek u goste
Objavljeno 21. rujna, 2017.

Najjača odbojkaška ligaška natjecanja u državi startaju prve subote u listopadu, a prema dobrom starom običaju ždrijeb parova u Hrvatskom odbojkaškom savezu održan je tek tri tjedna prije prvog prebacivanja mreže.

U najjačem razredu, Superligi, u sezoni 2017./18. nastupaju i tri slavonska kluba. Kod odbojkaša to je i dalje samo Mursa-Osijek, koja će prve bodove 7. sljedećeg mjeseca i pobjedu tražiti na domaćem parketu protiv Rijeke. “Mursaši” će biti i domaćini tjedan dana poslije, kada u goste stiže debitant u ovoj konkurenciji, zagrebački Medicinar. Prvo gostovanje ih čeka u 3. kolu, u metropoli kod Mladosti.

Parovi 1. kola Superlige - muški: Mursa-Osijek - Rijeka, Medicinar (Zagreb) - Centrometal (Črečan), Mladost (Zagreb) - Sisak i Mladost Ribola Kaštela - Kitro Varaždin.

Svoje mjesto među osam najboljih klubova zadržale su odbojkašice Osijeka i Nove Gradiške. Osječanke imaju dvostruko gostovanje na otvaranju sezone, a prvo je kod novog superligaša Olimpika, a u 2. rundi idu u Rijeku. Prvo domaćinstvo donosi im potom aktualnog prvaka, Marina Kaštela, protiv kojeg će 7. listopada Novogradiščanke igrati na svom parketu. Prvi slavonski derbi je u 7. kolu (18. studenoga) u Gradskom vrtu.

Parovi 1. kola Superlige - žene: Poreč - Rijeka CO, Kaštela DC - Mladost (Zagreb), Nova Gradiška - Marina Kaštela i Olimpik (Zagreb) - Osijek.

Istog datuma u akciju će i članovi Prve lige, gdje su također tri slavonska kluba. Kod odbojkašica, Vukovar na premijeri dočekuje velikogoričku Azenu, dok Đakovo gostuje kod Rockwoola (Rovinj). Preostali parovi su Drenova - Kostrena i Zadar - Brda (Split).

Prvoligaški status zadržali su i odbojkaši Broda, koji u 1. kolu dočekuju Trnje (Zagreb), a još će igrati: Split - Croatia (Zagreb) i Zadar - Rovinj. Slobodan je Šibenik 91. N. Benčina

Najčitanije iz rubrike