Sport
HAJDUK PROŠAO ORIOVAC

Domaćin se od Kupa oprostio časno i hrabro
Objavljeno 20. rujna, 2017.

Cijelo je mjesto željelo senzaciju, ali ona se ipak nije dogodila. Hajduk je u šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa gostovao u Oriovcu i pobijedio tamošnji trećeligaš Oriolik sa 3:0 te nastavio natjecanje u Kupu.

Kiša i hladno vrijeme prijetili su upropastiti, kako je domaćin to predstavio, “najveću utakmicu u povijesti Oriolika”, ali nisu uspjeli. Na tribine i oko igrališta okupilo se više od 1500 ljudi, gotovo koliko cijeli Oriovac ima stanovnika, a domaći nogometaši odlično su parirali uglednom gostu iz Splita. U završnicu susreta ušli su sa samo pogotkom zaostatka, a onda primili još dva komada te se časno i hrabro oprostili od Kupa.

Carrillova momčad ozbiljno je shvatila gostovanje kod Oriolika, Hajduk je otpočetka počeo prijetiti, no na prvi pogodak čekalo se do 13. minute. Jandrek je ubacio s desne strane pred Saida, koji sa sedam metara lako pogađa za 0:1. Do kraja prvog poluvremena, odnosno do 82. minute, domaćin je odolijevao svim napadima hajdukovaca, a posebno raspoložen bio je vratar Josip Herceg, koji je s nekoliko sjajnih obrana izludio Saida i društvo. No niti je Herceg svemoguć, a niti su hajdukovci baš toliko slabi, pa je utakmica prelomljena, ako je i bilo kakvih dvojbi oko pobjednika, u posljednjih desetak minuta. U 82. minuti Hajduk je poveo sa 2:0, sjajan slobodan udarac izveo je Toma Bašić i s 22 metra prebacio živi zid, a u toj situaciji i Herceg je bio nemoćan. I kada se očekivalo da Jović odsvira kraj utakmice, svirao je jedanaesterac za Hajduk. U 92. minuti Said se našao u “sendviču” između dva domaća igrača, srušen je u šesnaestercu i sudac je pokazao na 11 metara. A s bijele točke baš je Said pogodio i potvrdio ionako zaslužen epitet najboljeg igrača utakmice. I. Liović

Oriolik                 0
Hajduk                3  (1)

ORIOVAC - Igralište Oriolika. Gledatelja: 1600. Sudac Fran Jović (Zagreb). Strijelci: 0:1 Said (13.), 0:2 T. Bašić (82.), 0:3 Said (90+2, 11m). Žuti kartoni: Vrljić i Kokotović (Oriolik), Barry, Nižić i Fomitschow (Hajduk)

ORIOLIK: Herceg, Vrljić, Marušić (od 87. Jularić), Stubičan, Ferić, Kokotović, Marinović, Barišić (od 75. Kuzmić ), Đerek, Jurić, Lucić (od 86. Nikičić )

HAJDUK: Letica, Juranović, Nižić, Bosančić, Fomitschow, Šehić (od 67. T. Bašić), Radošević (od 86. Nejašmić), Barry, Jandrek, Kovačević (od 46. Teklić), Said

Hajdukovce je sjajnim obranama izludio vratar Oriolika Josip Herceg

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike