Sport
NK SLAVONAC TENJA

Potencijal kojemu će trebati vremena
Objavljeno 21. rujna, 2017.

Uobičajeno je druga sezona u višem natjecateljskom razredu problematična. Takav se slučaj dogodio i slavonsko-baranjskom nogometnom četvrtoligašu iz Tenje iz kojeg je ljetos otišlo više iskusnijih igrača, a došli su mladi i neafirmirani.

Mlada momčad

Tako zaokruživši broj od 18 seniora među kojima je čak 14 mlađe od 21 godine. Najjači klupski pogon ostao je i bez kormilara nakon čega su čelnici Slavonca pronašli rješenje u provjerenom osječkom treneru Ivici Kolaru koji je dobio zadaću formirati novu momčad stabilizirajući je na aktualnoj natjecateljskoj razini. Zadaća nimalo jednostavna naročito, jer je Kolar obvezu preuzeo sredinom pripremnog razdoblja s mnogo nepoznanica startajući u novo prvenstvo. Pri tomu ni ždrijeb nije mazio Tenjce, jer im je uvodno dodijelio gostovanja u Novoj Gardiški i Županji, kod favoriziranih momčadi Sloge i Graničara, između čega je na igralište “Adica” došao novak iz Otoka koji je posije četiri runde vodeći sastav. Nakon, pak, tri kola na kontu Slavonca nije bilo bodova i u Tenji je svijetlio “fenjer” kojeg je trebalo u nedjelju ugasiti u srazu s pristiglim Jadranom. Izravnijim i primjerenijim konkurentom od uvodna tri koja nisu slučajno odmah zaposjela vodeće pozicije. Prethodni nastup u Županji (0:1) podignuo je optimizam u Tenji gdje je mlada momčad protiv gostiju iz Gunje odigrala najboljih 45 minuta na odmoru imajući tri pogotka prednosti (3:0).

Najbolje s Jadranom

Igrači Jadrana, za 15-ak minuta nastavka, došli su do pogotka zaostatka, ali je onda Tomislav Nađ svojim trećim pogotkom potvrdio smjer, odnosno ostanak bodova (4:2).

- Kada sam preuzeo momčad i ekipirao je, vidio sam da raspolažem potencijalom za čiji razvoj treba vremena. I dosta rada, što nije nedostajalo od moga dolaska, a treninzi su bili gotovo stopostotno posjećeni. Pretpostavljao sam težak start kakav je i bio protiv Sloge koja nam je uvalila pola tuceta lopti u mrežu (1:6, nap.a.), a potom smo kod kuće izgubili od Otoka (1:3), nakon čijeg poraza nisam bio nezadovoljan, jer sam uvidio napredak. Još je bolje potom bilo u Županji (0:1) te trenutačno najbolje s Jadranom koji je i bio zasluženo potopljen na “Adici”. Momčad se očito diže i vjerujem da će biti sve bolja, ali zbog mladosti ne treba isključiti oscilacije tako da se svi moramo naoružati strpljenjem - pričao je strateg Slavonca kojem i nadalje predstoji složena zadaća.

Kolar je svjestan kako je pred njim dosta posla.

- Pokazali smo da možemo te sam stoga optimist da ćemo sačuvati četvrtoligaški status i oformiti relevantnu momčad za dulje razdoblje. Blisko nam donosi nedjeljno gostovanje u Višnjevcu gdje će istoimeni domaćin imperativno tražiti pobjedu, ali će ju morati zaslužiti jer vjerujem da će moja momčad odigrati na granici mogućnosti nakon čega je pozitivan rezultat uključiv. On bi dodatno podignuo samopouzdanje s kojim odlazimo na predstojeći lokalni okršaj u kojem očekujem daljnji napredak sastava kojeg vodim - umjerenim je optimizmom zaključio Kolar koji je u Tenji očito složio “kockice”.

Dražen LEKŠAN
Najčitanije iz rubrike