Crna kronika
POLICIJSKA POTRAGA ZA LOPOVOM DALA REZULTATA

Uhićen lažni policajac koji je 81-godišnjoj ženi iz Čepina ukrao desetke tisuća kuna
Objavljeno 21. rujna, 2017.

Vezani članci

ČEPINKA OSTALA BEZ UŠTEĐEVINE

Lažni policajci baki (81) ukrali novac

ČEPIN - Uhićen je 37-godišnjak koji je, predstavljajući se kao policajac, 1. rujna ukrao ušteđevinu 81-godišnjakinji u Ulici kralja Zvonimira u Čepinu.

- Početkom rujna 37-godišnjak je došao u obiteljsku kuću 81-godišnjakinje i predstavio se kao policijski službenik te je, radi provjere, od nje preuzeo više desetaka tisuća kuna. Počinitelj je nakon temeljite istrage uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Krajem kolovoza prevaranti su pokrali još dvije osobe starije životne dobi u Slavoniji i Baranji. I u ta dva slučaja ukradeni su desetci tisuća kuna. Među njima su 87-godišnja žena iz Čeminca koju je nepoznata žena nazvala govoreći joj kako treba provjeriti novac koji ima kod sebe, da slučajno nije riječ o lažnom novcu. Ništa ne sluteći, 87-godišnja žena ju je, kada joj se pojavila na kućnom pragu, pustila u svoj dom i dala joj novac.

Na identičan način bez novca je ostao 92-godišnjak u Ivankovu. Nepoznata žena ga je nazvala na telefon, govoreći mu da je djelatnica banke, te ga uvjerila kako je nužno da novčanice koje posjeduje zamijeni novima. Nedugo nakon telefonskog razgovora nepoznata ženska osoba pojavila se na kućnoj adresi 92-godišnjaka, a on joj je dao novac s kojim je nestala u nepoznatom smjeru.

Za sada nema informacija u kojoj je fazi potraga za lažnom bankaricom, no kako takve osobe “operiraju” na području cijele Hrvatske, postoji mogućnost da ju se otkrije na nekom drugom području.S.Lacić

Možda ste propustili...

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike