Osijek
ČITAO BAJKE U KLINICI ZA PEDIJATRIJU

Zijah Sokolović mališanima vratio osmijeh na lice
Objavljeno 20. rujna, 2017.

Smijeh je, kažu, najbolji lijek. Moglo se to vidjeti na jučer održanoj čitaonici na Klinici za pedijatriju gdje je poznati glumac Zijah Sokolović bolesnoj djeci čitao bajke. Rezultat je to akcije časopisa "Poduzetnik", Udruge Biti Bolji i donatora Branka Ostovića, a ovu čitaonicu malim bolesnicima Sokolović je objeručke prihvatio.

- Odlučio sam posvetiti svoje vrijeme djeci u smislu otrežnjenja od svakodnevice. Kad je čovjek zdrav, zaboravi koliko je zdrav, a ovoj djeci zacijelo će značiti ovo što radim. Kontakt pomoću bajki potreban je, jer ondje postoji vječna borba dobra i zla, dobrih i loših te prirodnih i neprirodnih stvari. Djeca kroz različitost razvijaju maštu i to je dobro, posebno sada, u vrijeme kad su im na raspolaganju razni mobiteli, laptopi, računala - rekao je Sokolović koji je prije nekoliko godina imenovan ambasadorom dobre volje za toleranciju i nenasilje.

Dobra volja je to što, prema njegovim riječima, treba imati svatko kad su u pitanju djeca. Već sama činjenica da postoje inicijatori organizacije čitaonice unutar bolničkih zidova, kaže Sokolović, činit će djecu zadovoljnima.

- Bitna je inicijativa. Kad vas netko pomiluje po glavi osjećate se drukčije i bude vam drago. Ne trebamo čekati, primjerice, 8. ožujka, da netko pokloni cvijet kao dokaz da je taj dan mislio na nas, jer je to tužno. Treba misliti uvijek i ostvarivati kontakt, pričati - dodao je Sokolović, kojeg su u prostoru Klinike dočekali brojni mali bolesnici, a njegova im je čitaonica donijela osmijeh na lice.

Inače, ovih dana putem Udruge Biti Bolji i časopisa Poduzetnik, Sokolović održava kazališnu predstavu “Kobajagi donijela me roda”, čiji je i autor. Predstave će biti izvedene u Belom Manastiru, Belišću, Valpovu i Našicama. M. Mihelić

NADAMO SE DA OVAJ POSJET NEĆE BITI IZOLIRANI SLUČAJ

Zamjenik ravnatelja osječkog KBC-a Vlatko Kopić rekao je da je ovaj posjet jedan od novih iskoraka u liječenju i dizanju standarda za bolesnike koji su hospitalizirani u bolnici.

- Mislimo da ovo neće biti izolirani slučaj, nego jedan od mogućih iskoraka za ubuduće. Želimo da se bolnica približi pacijentima, a ne da bude samo prostor u kojem zatvoreni čekaju ozdravljenje - poručio je dr. Kopić, dodajući da svatko tko živi u prostoru koji nije njihovo životno okruženje proživljava stres. Ovakva akcija, dodaje, svakako je način da im se pokuša pomoći da se osjećaju što ugodnije, a što je dobro za njihovo mentalno i opće zdravstveno stanje.

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike