Osijek
ZAHVALNICA MARGARETI HERO

Još od Domovinskog rata donira “Klasje”
Objavljeno 20. rujna, 2017.

Ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici “Klasje”, Miranda Glavaš-Kul, ugostila je u srijedu Margaretu Hero, koja se nakon osnovne škole odselila iz Osijeka u Njemačku. Još od Domovinskog rata redovita je donatorica “Klasju”, za što je ovom prigodom primila zahvalnicu.

- U mom selu u Njemačkoj za Božić se tradicionalno pripremaju sajmovi, na kojemu sam prodavala faširke punjene krumpirom, po čemu sam i danas ondje poznata. Zatim sam, sada već davne 1992., nazvala svoju školsku prijateljicu i pitala je gdje bih u Osijeku mogla dati donaciju za dječje potrebe. Godinama sam skupljala zarađeni novac i od toga kupila razne potrepštine za djecu. Ubrzo nam je jedna poznata tvrtka ustupila dva kamiona, hladnjače i automobile kako bi se stvari mogle dostaviti u Osijek - prisjeća se Margareta svoje prve donacije.

Taj su prvi put bili zaustavljeni na mađarskoj granici jer je bjesnio rat. Poduže ih čekanje nije spriječilo da djeci dostave darove. S godinama tu su se našli krevetići, hrana i novac, a emotivne reakcije djece zauvijek su joj se urezale u sjećanje. Upravo zbog toga nije mogla odoljeti da nezbrinutoj djeci iz svog rodnog grada ne nastavi donirati potrepštine. Kad god uštedi željeni iznos, osobno preda donaciju “Klasju”.

- Gospođi Margareti zahvaljujem što misli na nas, iako je fizički prilično udaljena od Osijeka. Uvijek ponavljam da je svaka donacija dobrodošla, ne mora to biti velik novčani iznos, jer se i s dobro upravljenim malim iznosom može mnogo toga - ističe Glavaš-Kul. A. Andrejek

Najčitanije iz rubrike