Regija
POVIJESNI USPJEH ŠRU KLEN

Slatinski ribiči ušli u Prvu ligu
Objavljeno 20. rujna, 2017.

SLATINA - Nakon što je već četvrtu godinu zaredom postala prvak virovitičko-podravske Županijske lige za 2017. godinu, Športsko-ribolovna udruga Klen Slatina postigla je još jedan izniman uspjeh.

Ne smetaju ni gromovi

Kao vodeća u II. hrvatskoj ligi istok, u posljednjem kolu na Staroj Dravi Repnjak kod Belišća zauzela je treće mjesto, a to je bilo dovoljno da slatinski ribiči postanu ekipni pobjednici II. hrvatske lige istok Hrvatskoga športsko-ribolovnog saveza za 2017. godinu. Slatinski su ribiči, naime, postali nedostižni svim drugim ekipama zbog prethodno ostvarene bodovne razlike, jer su već nakon prva dva kola krajem travnja zasjeli na prvo mjesto u ukupnom poretku i održali se na toj poziciji do posljednjeg, osmog kola.

Prilikom natjecanja u završnom kolu izrazito loše, kišovito vrijeme s grmljavinom i povremenim naletima vjetra nije omelo natjecatelje, ali je svakako utjecalo na sve, pa i na sam ribolov. U tako otežanim vremenskim uvjetima ekipa Klena odlično se snašla i na kraju kao ekipni pobjednik II. hrvatske lige istok plasirala se u jedinstvenu Prvu hrvatsku ligu Hrvatskoga športsko-ribolovnog saveza. U 8. kolu ekipni pobjednik bila je ekipa Amur Darda Interland, na drugo mjesto plasirala se ekipa Gakovac Novi Bezdan, a na treće Klen Slatina. Tako se na čelu ukupnog ekipnog poretka II. hrvatske lige istok u 2017. godini našao slatinski Klen, drugi je Amur Darda Interland, a treći Belišće. Slijede Udica Donji Miholjac, Gakovac Novi Bezdan, Mrena Nova Gradiška, ORŠK Osijek i Karas Rokovci Andrijaševci.Osim velikog ekipnog uspjeha ulaskom u najviši rang natjecanja, udruga Klen Slatina ostvarila je i najveći pojedinačni uspjeh.

Idek najbolji

Naime, u jakoj pojedinačnoj konkurenciji 40 natjecatelja koji su sudjelovali u II. ligi istok, član ekipe Klen Slatina Adrijano Idek s osvojenim prvim mjestom u posljednjem, osmom kolu lige, postao je ukupni pojedinačni pobjednik lige u 2017. godini. Iza njega plasirali su se na drugo mjesto Mario Pejaković (Mrena Nova Gradiška), a na treće mjesto Franjo Balentović (ORŠK Osijek). Slijede Siniša Vereš (Amur Darda Interland), Darko Kobijak (Amur Darda Interland), Tihomir Ištvanović (Gakovac Novi Bezdan), Miroslav Molnar (Udica Donji Miholjac), Zlatko Papišta (Belišće), Matija Vidaković (Belišće) i Željko Vilk (Klen Slatina).

– Za nas je to veliki uspjeh, jer ŠRU Klen Slatina prva je udruga s područja Virovitičko-podravske županije u povijesti samostalne Hrvatske koja će sudjelovati u natjecanju Prve hrvatske lige Hrvatskoga športsko-ribolovnog saveza - rekao nam je predsjednik udruge Robert Keller.

– Ribolov je kompleksan i mnogo se toga mora posložiti da bi se postigao uspjeh. Važni su i pribor, i mamci, poznavanje vode, treninzi, a treba i dosta truda i odricanja uložiti u taj sport. Naš uspjeh rezultat je kontinuiranog rada, dobra smo ekipa, mnogo godina smo zajedno, treniramo, dogovaramo se i uspješno sudjelujemo na brojnim natjecanjima i kupovima - dodaje.

U prvoj hrvatskoj ligi ekipu Klena očekuju novi i drugačiji izazovi. Umjesto dosadašnjih osam, sudjelovat će u 12 kola natjecanja, čekaju ih nove natjecateljske vode, dulja putovanja, veći troškovi i još jača, odnosno najjača moguća konkurencija u Hrvatskoj. Budući da je riječ o iskusnim ribičima, njima će više od ribolova biti problem kako podmiriti sve troškove. Pomoć namjeravaju potražiti od Grada Slatine i gradske Zajednice športskih udruga, a kako je natjecanje u Prvoj ligi najbolja promidžba grada, očekuju razumijevanje i potporu.

Petar ŽARKOVIĆ
Sedam ekipnih pehara i 19 pojedinačnih medalja

Za ekipu Klen Slatina u 2017. godini natjecali su se Željko Vilk, Robert Keller, Jovica Beneš i Adrijano Idek te kapetani ekipe Mirko Horvat, Dragan Vilk, Miroslav Braj i Ivan Duvnjak. ŠRU Klen Slatina postala je u 2017. godini “bogatija” za sedam ekipnih pehara, a natjecatelji i kapetan ekipe za čak 19 pojedinačnih medalja iz II. hrvatske lige istok.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike