Regija
MANDARIĆ O PRVIH 100 DANA VLASTI

Grad snizio cijene karata
Objavljeno 20. rujna, 2017.

ĐAKOVO - Prvih sto dana upravljanja Đakovom gradonačelnik Marin Mandarić sažeo je na konferenciji za novinare, na kojoj je kroz prva tri mjeseca vođenja grada prošao osvrtom na stanje gradskih financija, uz ocjenu da one nisu ugrožene, da su na zadovoljavajućoj razini stabilnosti. Priznao je kako ga je zateklo stanje uređenosti gradske uprave, odnosno funkcioniranje međuodnosa, kako među gradskim upravnim odjelima tako i između same gradske uprave i gradskih tvrtki te ustanova.

– Vidim tu veliku priliku za napredak i u ovih 100 dana dobar dio vremena potrošio sam na to. Zato će se možda građanima činiti da smo se u tih 100 dana bavili sami sobom unutar kuće, no, ako se dobro posložimo, stvaramo uvjete za pružanje još bolje usluge našim građanima, onima zbog kojih i jesmo tu - rekao je Mandarić. Među realiziranim u prvih 100 dana naveo je 51. Đakovačke vezove, koji su, dodao je, odmah nakon preuzimanja dužnosti gradonačelnika došli kao glavni prioritet. Najavio je da se najvjerojatnije neće ići u rebalans proračuna za 2017., osim ako se to ne bude moralo zbog tehničkih razloga.

– Znači da će se svi projekti iz prethodnog razdbolja, koji imaju smisla, nastaviti i dovršiti. U okviru proračuna za ovu godinu, koji je predlagao i donosio netko drugi, a koji ja imam izvršavati, koliko je moguće, balansiramo i stavljamo težište na ono što bi moglo podići standard građana - rekao je Mandarić. Izvijestio je o dogovoru s Panturistom, prema kojem su snižene cijene karata učenicima, studentima i građanima.

– Nije Panturist nama snizio cijene, nego je Grad preuzeo na sebe veću financijsku obavezu na način da će građani manje plaćati, a Grad više preuzeti na sebe - naglasio je Mandarić i rekao da je to politička odluka njega i ekipe koja vodi grad - da Grad financijski stane iza stvari bitnih za standard građana. Studenti će umjesto dosadašnjih 600 kuna za mjesečnu kartu do Osijeka/Sl. Broda sada plaćati 400 kuna, a od sada to vrijedi i za studente koji nisu redovni. Povratna karta za studente od Đakova do Osijeka bila je dosad 42,30, a sada je 35,30 kuna. Sada će i studenti do Slavonskog Broda moći ići povratnom subvencioniranom kartom, koja će biti 42,30 kuna. Mjesečna karta unutar grada za građane umjesto dosadašnjih 100 ide na 90 kuna, a za građane iz prigradskih naselja umjesto 150 sada ide na 140 kuna. Vrijedit će šest sati umjesto dosadašnja tri. Srednjoškolcima će karta od sada vrijediti cijelu godinu te praznicima i nedjeljom. Na novinarski upit kada kadrovska rješenja u Vodovodu, kratko je odgovorio da će do kraja rujna biti sazvana Skupština. Na upit ima li započetih projekata iz vremena ex vlasti za koje je ona ocijenila da ih neće nastaviti, odgovorio je da neki neće biti realizirani jer ima važnijih potreba.S.Župan

Možda ste propustili...

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike