Regija
NEOBIČAN DOGAĐAJ U UČIONICI

Vitez čačinačke ravni zaprosio svoju djevu
Objavljeno 21. rujna, 2017.
Originalna prosidba zbila se u učionici Oš Antuna Gustava Matoša u Čačincima

Zanimljiva priča dolazi iz Osnovne škole Antuna Gustava Matoša, Čačinci. Naime, u tijeku nastave dogodio se nesvakidašnji čin prosidbe učiteljice Andree. Kako su Čačinci postali poznati prema bogatoj prošlosti zbog Planinarskog doma Jankovac i povijesne priče o grofu Jankoviću, a posebno prema srednjovjekovnoj priči o djevojci Katarini, u ovome kraju viteštvo je istinski uzelo maha. Tako je i ova prosidba bila srednjovjekovna, a ravnateljica OŠ Antuna Gustava Matoša Kristina Krmpotić ispričala ju je kao bajku.

- Iza sedam gora, iza sedam mora, u malo slavonsko selo podno Papuka dojahao vitez. Potražio je svoju voljenu u seoskoj školi gdje je radila kao učiteljica. Žustrim se korakom uputio prema učionici, a za njim pohitaše pedagoginja i ravnateljica vidjeti što se događa. Na njemu bijaše pravo viteško odijelo, oko njega teški oklop, na glavi sjajna kaciga, na rukama željezne rukavice. Otvara vrata, ulazi naglo, učenici u čudu stoje, učiteljica ustaje, on skida kacigu, ona ga prepoznaje i iznenađeno vrisne. Mladić se spusti na koljena, pruži pred nju blistavi prsten i reče: “Draga moja, želiš li biti moja princeza i udati se za mene?”. Ona i dalje u nevjerici što vidi i čuje na tren zastane, a onda se glasno začuje: “Da!”. Gromoglasan pljesak ispuni učionicu. Od sreće i veselja padoše jedno drugom u zagrljaj popraćen još većim pljeskom. Život im bijaše ispunjen radošću i blagostanjem. I dalje su živjeli sretno do kraja života. Ovo što ste pročitali nije još jedna bajka o vitezu i princezi, ovo se zaista dogodilo u Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša. Mladić, Danijel Vujić, na ovaj je način isprosio ruku naše učiteljice Andreje Prelog. Svi im čestitamo i želimo da im život zaista bude jedna lijepa bajka – ispričala je Krmpotić.

Vitez Danijel i njegova princeza Andreja u zagrljaju su završili sretan početak njihovog zajedničkog života, a Andrea još dugo nije mogla sakriti suze radosnice u očima.

Vladimir GRGURIĆ

Vitez Danijel i njegova princeza Andreja završili su u zagrljaju

Možda ste propustili...

DIREKTORI BRITISH AMERICAN TOBACCO U POSJETU HRVATSKIM DUHANIMA

U Hrvatskoj veliki potencijal proizvodnje duhana

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

25 GODINA BRAKA

Zdravko za srebrni pir iznenadio suprugu velikom proslavom

2

15. NATJECANJE ORAČA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

Najbolji orači Ivanika i Samardžija

3

LUDA ZABAVA

U nedjelju 14. blatomet u Gradištu