Sport
SLAVONSKA BRDSKA LIGA

Kiša nije uspjela upropastiti osječku utrku
Objavljeno 20. rujna, 2017.

Deveta sezone Slavonske brdske biciklističke lige ulazi u samu završnicu, u nedjelju se u Osijeku vozila pretposljednja etapa, a posljednja je na rasporedu u Požegi, nakon koje će biti poznati ukupni pobjednici u svim disciplinama.

Osijek je bio sjajan domaćin, no utrka bi zasigurno dobila ocjenu više da se u sve nije umiješala kiša. Biciklisti su startali na pješačkom mostu, a od početka do cilja pratila ih je kiša. Zbog toga je uz stazu bio tek poneki gledatelj, no to loše vrijeme kao da je postalo sastavni dio utrka u gradu na Dravi.

- Treća utrka uzastopce u Osijeku prolazi u znaku kiše. Počne padati prije starta i završava kada i mi završimo. Ni prije ni poslije, nego tada. Nama biciklistima to nije problem, ali kad je tako loše vrijeme, ima malo gledatelja uz stazu i to nam fali - kaže Tihomir Kovač iz BK Osijek 2010.

Na osječkoj dionici Slavonske brdske lige u nedjelju je nastupilo 70-ak biciklista iz Hrvatske, Mađarske i BiH, a bili su podijeljeni u osam kategorija.

- Konkurencija je bila dobra, staza također, pa mogu reći da je ovo bila zaista uspješna nedjelja - dodao je Kovač.

Nakon okupljanja kod kukuruznog labirinta, dečki su krenuli s pješačkog mosta, dužina kružne staze bila je 5300 metara, a vozilo se kroz šumski predio po zemlji, zatim makadamu i nasipu. Ponovno je sjajan bio član domaćeg kluba (Osijek 2010) Tomislav Nemet, koji je slavio u najzahtjevnijoj disciplini - elite. Nemet je prvi prošao ciljem, ostavivši iza sebe Požežanina Mateja Skuzina i Zagrepčanina Sašu Jeftinića.

Pobjednici po disciplinama: ELITE: 1. Tomislav Nemet (Osijek 2010); JUNIOR: 1. Davor Herceg (Osijek 2010); KADETI: 1. Mirko Budimlić (Maraton Kreidler); ŽENE: Mateja Cah (Bor); VETARNI A: 1. Peter Nagy (Mađarska); VETERANI B: 1. Slaven Getoš (Osijek 2010); VETERAN C: 1. Krešimir Pavičić (Požega); SPORT: 1. Luka Horvat (Osijek 2010) I. Liović

Najčitanije iz rubrike