Sport
VESLAČKA UTRKA U MARIBORU

Još medalja za Iktus, trojac na biciklima krenuo u Sloveniju, kiša ga zaustavila u Ludbregu
Objavljeno 19. rujna, 2017.

Veslačka sezona bliži se kraju, a članovi osječkog Iktusa itekako su “zaposleni”. Osim svakodnevnih treninga odrađuju i natjecanja te uzimaju još poneku medalju na kraju iznimno uspješne 2017. U zagrijavanju za Miholjsku regatu na Dravi kod Osijeka (1. listopada) “iktusovci” su nastupili u Mariboru. Proteklog su vikenda sudjelovali na 39. Međunarodnoj regati na Bresterničkom jezeru, gdje su “ukrstili vesla” s kolegama iz Slovenije i Austrije.

Mlade Osječane u Sloveniju su vodili treneri Jasminka Kraljević Čolić i Tomislav Oršolić, a iako nisu nastupile perjanice kluba, u Iktus je stiglo još nekoliko medalja.

Seniorski dvojac bez kormilara Dino Belić i Krešimir Forjan osvojio je zlatnu medalju, a srebrom se okitio juniorski četverac na pariće u kojem su veslali Marko Iža, Vedran Steiner, Leon Jug i Marijan Lovković. Jednom zlatu i srebru dodano je i nekoliko brončanih medalja. David Jug bio je treći među kadetima u samcu, kao i kadetkinja Luna Keretić. Marijan Lovković pak završio je treći u skifu u konkurenciji seniora.

Četvrta mjesta osvojilo je više posada, Marin Kovač i Frano Škojo među juniorima u dublu, Borna Mršić i Ivan Iža u konkurenciji mlađih juniora te Ines Markulak među kadetkinjama. Najviše prestavnika Iktusa u Mariboru je završilo na petoj poziciji, a to su - Dunja Primožić (mlađa kadetkinja u samcu), Vedran Šainović i Mateo Dokletal (mlađi kadeti u dublu), Luka Jović, Patrik Nađ, Marin Kovač i Frano Škojo (četverac na pariće mlađih juniora), Marko Iža i Vedran Steiner (dubl juniora), Dino Belić i Krešimir Forjan (dubl seniora), Leon Jug (skif seniora) te Luka Jović i Patrik Nađ (dubl mlađih juniora).

Na regatu u Maribor uputili su se i najbolji osječki juniori, braća Anton i Patrik Lončarić, te Ivan Ante Grgić, ali nisu ondje i nastupili. Trojac je prema Sloveniji krenuo biciklima, iako na vodi dečki nikada ne odustaju, zbog loših vremenskih uvjeta svoju biciklističku avanturu morali su završiti u Ludbregu. Težak biciklistički trening krenuo je s osječke Promenade, Grgić i Lončarići su uz dvije kraće stanke pedalirali 220 kilometara i došli do Ludbrega. Na prometnoj Podravskoj magistrali proveli su nešto više od sedam sati, no u Ludbregu su morali stati, jer kiša i jak vjetar nisu dopustili da na biciklima završe svoj željeni Tour Osijek - Maribor. I. Liović

Najčitanije iz rubrike