Osijek
POČELA JESENSKA DERATIZACIJA

Kristić: Ne ostavljajte hranu na otvorenom!
Objavljeno 19. rujna, 2017.

U približno 50 tisuća stambenih jedinica, na 70 tisuća četvornih metara javnih površina, kao i odlagališta smeća i otpada te u 1500 kanalizacijskih otvora bit će, u sljedećih od 20 do 25 dana, ubačena deratizacijska sredstva. Naime, u ponedjeljak je krenula jesenska deratizacija, i to ove godine nešto ranije, s obzirom na povećan broj prijava građana u kolovozu.

- Imali smo 21 dojavu zbog glodavaca, što je povećanje u odnosu na mjesec ranije. Provedba je jesenske deratizacije planirana od rujna do studenoga, prema godišnjem programu mjera provedbe deratizacije koji je donio gradonačelnik Ivan Vrkić u siječnju. Glodavce je nemoguće uništiti pa svi moraju pridonijeti smanjenju njihove populacije - upozorava Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Osijeka. Naglašava kako građani nipošto ne bi smjeli ostavljati hranu psima, mačkama i pticama na javnom prostoru. Građani su također dužni zatvarati kante za otpad, držati drvarnice i podrume urednima, ali i zatrpavati rupe gdje glodavci izlaze. Kristić podsjeća da glodavci, dokle god ima hrane i vode, postavljene zatrovane meke neće posjećivati.

Velik su problem i napušteni objekti koji će se, najavio je Kristić, u slučaju potrebe, otvarati čak i uz asistenciju policije. Prema proceduri, najprije se traži vlasnik, no ako ne bude odaziva, Kristić kaže da će se koristiti svi raspoloživi alati kako bi se na legalan način ušlo u prostore i deratiziralo ih. Građani i nadalje mogu dojavljivati sporne lokacije gdje će se potom provesti izvanredne mjere deratizacije. M. Mihelić

Možda ste propustili...

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

2

POSLJEDICE NEVREMENA U OSIJEKU

Vjetar odlomio stablo, koje
je završilo na automobilima

3

VEĆ DUGO ZATVORENA

Raspisan poziv za saniranje krovišta knjižnice na Jugu