Regija
STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Nova radiokomunikacijska oprema
Objavljeno 19. rujna, 2017.

VINKOVCI

Na sjednici Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije isporučena je radiokomunikacijska oprema tvrtke Komteh Zagreb te provedena edukacija o njezinoj upotrebi.

- Puno je opreme stiglo do sada i stići će do kraja godine. Radi se o poboljšanju komunikacije između institucija i naših operativnih timova jer smo procijenili da je u tom dijelu bilo dosta problema. Posao zahtijeva da budemo na terenu, a ne samo u uredu, a da bismo kvalitetnije mogli funkcionirati, prije svega se moramo povezati. Uz ovaj komunikacijski dio, dobili smo puno opreme iz našeg projekta Ember, a riječ je o približno četiri milijuna i 300 tisuća kuna vrijednom projektu koji će stići u našu županiju. Očekujemo i izobrazbu kadra, nakon čega ćemo postati lider u Hrvatskoj, a vjerujemo da ćemo svoje znanje i iskustvo prenositi na druge - kazao je Zdravko Kelić, načelnik Stožera civilne zaštite VSŽ-a.

- Kada su bile velike poplave, nedostajalo je opreme, no unatoč tome mi smo taj posao dobro odradili i to iskustvo moramo prenositi. Opremit ćemo sve naše službe, educirati ljude i mogu reći da sam ponosan što smo stvorili ljudski potencijal koji zna pripremiti projekte na svim područjima kroz Razvojnu agenciju VSŽ Hrast, kao i Projekt Slavonija - rekao je župan vukovarsko-srijemski Božo Galić.

Dario Hofman, direktor tvrtke Komteh, istaknuo je kako se Županija odlučila uzeti Tetra uređaje jer je cijela Hrvatska pokrivena MUPNet-ovom mrežom te ovi uređaji omogućuju brzu komunikaciju te nema padanja sustava kao kod GSM sustava. M. Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana