Sport
STRELJAŠTVO

IPC Svjetski kup nakon dvije godine ponovno u Osijeku
Objavljeno 19. rujna, 2017.

Međunarodna streljačka natjecanja nisu zaobišla Osijek ove godine. U tjednu koji je pred nama održava se IPC Svjetski kup za osobe s invaliditetom, a na Pampasu će se pucati zračnim i MK oružjem. Prvi natjecateljski dan je u petak, 22. rujna, a četiri dana poslije odradit će se posljednje discipline. Ima ih ukupno 14.

- Nastupit će 102 strijelca, 76 u muškoj i 26 u ženskoj konkurenciji. Svoje predstavnike šalju 24 zemlje, a ukupno će se odraditi 259 nastupa. Većina njih već je bila ovdje, znamo da dolazimo u grad koji je vičan organizirator velikih natjecanja - rekla je Ghislaine Briez, tehnički delegat natjecanja, koje je u gradu na Dravi održano i 2015. Tada je broj sudionika bio puno veći (240 iz 49 zemalja).

- Tada se pucalo i za paraolimpijske kvote, bili smo jedna od tri postaje Svjetskog kupa na kojoj su se dijelile vize za Rio. U odnosu prema tada, novina je da će se sada pucati jedno novo finale, koje će premijeru imati na POI u Tokiju za tri godine. Riječ je o disciplini R9 50 metara puška ležeći. Promjena je i to da će se kompletno natjecanje održati na Pampasu, za razliku od prije dvije godine. Tada se zračni program održavao u SD Gradski vrt, a ovaj put izgradili smo dva šatora uz našu streljanu - objašnjava Zoran Ćelić, tehnički direktor Svjetskog kupa.

Svoje predstavnike imat će i Hrvatska, njih ukupno sedam. Jedina dama u ovom društvu je domaća uzdanica, članica GSD-a Osijek 1784, Sanja Soldo.

- Prije dvije godine imala je debi na velikom natjecanju, a pucat će disciplinu 10 metara zračni poštolj - objasnio je Zvonimir Kovačević, čelnik najstarijeg sportskog društva u nas. Uz Sanju, na vatrenu će liniju još: Tomislav Blažević, Damir Bošnjak, Petar Mihalić (svi zračni i MK pištolj), Drago Stevinović (zračni pištolj), Rudolf Petrović i Marijan Skledar (zračna i MK puška).

Nino BENČINA
Možda ste propustili...

DOIGRAVANJE KOŠARKAŠA ZA ULAZAK PREMIJER LIGU

Riječanima prednost, Brokerima upozorenje

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike