Novosti
HEDL VS. LUCIĆ

Uskok se žalio na obustavljanje istrage
Objavljeno 18. rujna, 2017.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku u ponedjeljak je zaprimilo žalbu Uskoka na odluku suca istrage o obustavljanju istrage koja je pokrenuta protiv političara Franje Lucića, u svezi s podmićivanjem novinara Drage Hedla.

Naime, na tu odluku žalio se zamjenik ravnateljice Uskoka jer je sudac istrage donio rješenje da se istraga protiv Lucića obustavlja, jer za kazneno djelo davanja mita za koje se sumnjičio nije bilo pravne osnove odnosno u kontekstu u kojem je istraga pokrenuta nije bilo kaznene odgovornosti. Za to kazneno djelo preduvjet je da je osoba kojoj se mito nudi službena ili odgovorna osoba, a sada je na izvanraspravnom vijeću da odluči hoće li istrage dalje biti ili ne.

- Sada se prvo mora zakazati sjednica izvanraspravnog vijeća na kojoj će se proučiti predmet, a potom će se ocijeniti žalbeni navodi zamjenice ravnatelja Uskoka - doznajemo od Miroslava Rošca, glasnogovornika Županijskog suda u Osijeku. Za sada nije poznato kada će se sjednica izvanraspravnog vijeća održati jer se ne radi o žurnom predmetu, no nakon što se donese odluka, bit će objavljena na službenim internetskim stranicama Županijskog suda u Osijeku.S.Lacić

Možda ste propustili...