Novosti
RIM, PARIZ, NEW YORK I PULA

Četvrta kineska najgrandioznija proslava u svijetu
Objavljeno 19. rujna, 2017.

Ovogodišnja proslava Nacionalnog dana Kine i ujedno vrhunac obilježavanja 25. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa Kine i Hrvatske, 29. rujna u rimskom amfiteatru u Puli, mogla bi biti četvrta najgrandioznija svečanost u svijetu, najavio je u ponedjeljak kineski veleposlanik u Zagrebu Hu Zhaoming, očekujući da bi to mogao biti poticaj jačanju gospodarskih odnosa dviju zemalja.

“Kinesko veleposlanstvo, Grad Pula i Istarska županija zajedno će 29. rujna u pulskom amfiteatru prirediti veliku proslavu. Dva su razloga: 25. godišnjica uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Kine i obilježavanje Nacionalnog dana Kine”, kazao je veleposlanik novinarima.

Prema njegovim riječima, cijele je godine nizom događaja obilježena 25. godišnjica uspostave diplomatskih odnosa između dviju zemalja, a svečanost u amfiteatru bit će vrhunac obilježavanja te obljetnice. Također je istaknuo da se kineski Nacionalni dan u Hrvatskoj prvi put obilježava izvan Zagreba. “Mogla bi to biti četvrta najgrandioznija svečanost u svijetu, nakon proslava u amfiteatru u Rimu, Eiffelovu tornju u Parizu i Empire State Buildingu u New Yorku”, kazao je Hu.

“Želimo poslati poruku široj javnosti da možemo imati blistaviju budućnost ako udružimo snage”, kazao je Hu, koji je također objasnio da je cilj proslave, između ostaloga, predstaviti Pulu Kinezima, koji tradicionalno posjećuju uglavnom Zagreb, Plitvice i Dubrovnik.H

Kinesko će veleposlanstvo 29. rujna u Puli proslaviti 25. godišnjicu uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Kine

Možda ste propustili...