Crna kronika
NESLAVNI REKORDER IZ VIROVITICE

Bježao policiji s 4,90 promila alkohola u krvi
Objavljeno 18. rujna, 2017.

VIROVITICA

Virovitički su policajci ostali zatečeni kada su alkotestom 26-godišnjem vozaču automobila očitali nevjerojatnih 4,90 promila alkohola u krvi! Policajci su u subotu oko 1.45 pokušali u Strossmayerovoj ulici zaustaviti automobil virovitičkih registracija. Kako se vozač nije zaustavio iako je policajac ispružio svjetleću palicu, krenuli su za njim i ubrzo ga zaustavili u Koriji.

- Budući da je postojala opasnost da će nastaviti činjenje prekršaja, vozač je uhićen i doveden prvo na liječnički pregled, a nakon toga u policijsku postaju. Slijedi podnošenje optužnog prijedloga - doznajemo iz Policijske uprave virovitičko-podravske. Koliko je visoka koncentracija alkohola u krvi koja je izmjerena 26-godišnjaku, kazuje i podatak prema kojem je zbog koncentracije iznad četiri promila kod normalne osobe moguća koma i smrt. Međutim, čini se da ima i onih kojima ni takve, čak ni više, koncentracije alkohola u krvi nisu naštetile, bar ne odmah.

Tako je u prosincu 2015. u Jagodnjaku 50-godišnjem biciklistu očitana koncentracija od nevjerojatnih 5,32 promila alkohola u krvi. U travnju ove godine u Beljevini je s bicikla pao 53-godišnjak kojemu su policajci izmjerili 4,38 promila alkohola u krvi. Kako su naveli iz policije, zbog visokog stupnja alkoholiziranosti izgubio je nadzor nad biciklom na ravnom dijelu ceste i pao. U veljači 2013. u Novoj Kapeli 43-godišnjem vozaču Audija s područja općine Staro Petrovo Selo izmjereno je 4,48 promila u krvi. U srpnju 2012. u Vukovarskoj ulici u Osijeku zaustavljen je 52-godišnji biciklist kojem je izmjeren 4,21 promil alkohola u krvi.S.Lacić

Najčitanije iz rubrike