Regija
BOŠKOVIĆEVA PUNA NEUGODNIH IZNENAĐENJA

U jamu koja se otvorila
na cesti upalo vozilo
Objavljeno 19. rujna, 2017.
Prije dvije godine u tu jamu je upao Belomanastirac koji se vraćao s posla

BELI MANASTIR - Jedna od neuobičajenih intervencija djelatnika belomanastirske Javne profesionalne vatrogasne postrojbe zasigurno je prekjučerašnje izvlačenje vozila iz jame. Da stvar bude zanimljivija, vozilo je u jamu upalo tijekom vožnje, i to na kolniku u Ulici Ruđera Boškovića. Najvjerojatnije zbog kiše koja je tog dana poprilično natopila područje jedinog baranjskog grada, cesta se otvorila pod težinom vozila, čijem vozaču nije preostalo ništa drugo do u pomoć pozvati vatrogasce. Svom srećom, u jamu je upao samo prednji kraj vozila, njegovu vlasniku nije se dogodilo ništa, ali je materijalna šteta zasigurno velika. Hoće li nekoga tužiti ili ne, nije nam poznato, ali je činjenica da su se na istom mjestu već događale “havarije”.

Podsjetimo, Glas Slavonije već je pisao o sličnom slučaju prije dvije godine, kada je u jamu upao jedan Belomanastirac koji se tom ulicom vraćao s posla. Ozlijeđena mu je noga, zbog čega je bio na dužem bolovanju.

- Odjednom sam osjetio kako mi noga propada. Dok sam se snašao, do pola tijela sam bio u jami koje tamo sekundu-dvije prije nije bilo - rekao nam je tada, dodavši kako je iz jame izišao uz pomoć susjeda.

Izjavu vozača vozila čiji je prednji kraj u nedjelju završio u jami nismo uspjeli dobiti, ali je scenarij, kažu očevici, bio isti. Kako ističe belomanastirski komunalni redar Ivan Lovrenčić, riječ je o području premreženom zapuštenim podrumima koji već davno nisu u upotrebi. Stotinjak metara duga Ulica Ruđera Boškovića, naime, nalazi se u brdskom dijelu grada, koji se relativno kasno počeo naseljavati. Ljudi su tamo ranije imali vinograde i podrume, koji su s vremenom zapuštani i, ispostavilo se, postali opasni za život.

- Čini mi se da je problem i u sanaciji. Nakon što je jedan čovjek prije dvije godine upao u jamu koja se tamo otvorila, ona je samo zatrpana pijeskom te presvučena asfaltnim slojem. Sreća da na tom mjestu nitko nije izgubio život - rekao nam je jučer jedan od tamošnjih susjeda, pokazujući na “zakrpane” dijelove ceste i potencijalno opasno mjesta.

Nakon nedjeljnog događaja, dio Boškovićeve ulice zatvoren je za promet.

Ivica GETTO
Podrumi i tuneli i u Planinskoj

Događaj sličan ovom nedjeljnom zabilježen je još 2010. godine, također u brdskom dijelu grada, ali u Planinskoj ulici. Vlasnika jednog od tamošnjih obiteljskih domova jednog je jutra uznemirila zaglušujuća buka. Kada je izišao napolje, ugledao je najmanje osam metara duboku i dva-tri metra široku provaliju, od kuće udaljenu samo nekoliko metara. I taj dio grada, tvrde poznavatelji situacije, “premrežen” je podrumima i tunelima. “Još kao djeca smo s upaljenim svijećama ulazili u podzemne tunele i istraživali”, prisjećaju se.

Riječ je o području premreženom zapuštenim podrumima koji već davno nisu u upotrebi

Rupa je prije dvije godine samo zatrpana pijeskom te presvučena asfaltom, tvrde stanari

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike