Kultura
4. FESTIVAL ORGULJE SV. MARKA

Walther svira Bacha, Mozarta, Liszta i Regera
Objavljeno 19. rujna, 2017.

Kao šesti koncert u sklopu 4. međunarodnog orguljskog festivala Orgulje sv. Marka nastupit će (20. rujna) austrijsko-njemački orguljaš Ulrich Walther, profesor orgulja na Sveučilištu za glazbu u Grazu. Na programu su djela Bacha, Mozarta, Liszta i Regera.

Ulrich Walther studirao je na Sveučilištu za glazbu i scenske umjetnosti u Stuttgartu, gdje je stekao niz diploma iz područjj crkvene glazbe, koncertiranja te glazbene pedagogije. Dobitnik je prve nagrade Međunarodnog orguljaškog natjecanja u Korschenbroichu 2005., druge i posebne nagrade za interpretaciju naručenog djela Thomasa Daniela Schleea u Grazu 2006., druge nagrade natjecanja u Heidenheimu 2006., prve nagrade i nagrade publike u St. Albansu 2007...

Od 2008. do 2010. predavao je orgulje, improvizaciju i generalbas kao gostujući profesor na Sveučilištu za umjetnost u Grazu, gdje od listopada 2010. radi kao redoviti profesor. Aktivan je kao gostujući predavač na majstorskim tečajevima i član je žirija na međunarodnim orguljaškim natjecanjima.

Recentni nastupi uključuju mnoge važne festivale i koncertne prostore: Orguljski tjedan u Nurnbergu, Tirinški tjedan Bacha, Festival glazbe Bodensee, Ljeto umjetnosti u Oberstdorfu, Festival Oviedo, Orguljski festival u Bergamu i St. Albansu, Episkopalna crkva sv. Jakova (St. James) u Los Angelesu, katedrale u Wormsu i Chartresu, Gradske vijećnice u Wuppertalu i Birminghamu, crkva St. Giles u Edinbourghu i St. Bavo u Haarlemu, moskovska katedrala, dvorana Kapela u St. Petersburgu, dvorac Frederiksborg, crkva Presvetog Trojstva u Kopenhagenu. N.Vek.

Možda ste propustili...

JEDAN OD VRHUNACA 69. IGARA

Gromoglasne ovacije prepunog Dvora

BALET HNK SPLIT PRVI PUTA NA IGRAMA

Kirovljeva baletna potraga za ljudskom biti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U VRHU POTRAŽNJE SU AUTENTIČNOST I SAMOSVOJNOST

Jasna Horvat: Brendirati kulturu znači približiti ju ostatku svijeta

2

OTVORENJE IZLOŽBE "OTISAK PAPUKA" U GISKO-u

Ivanka Muršić i Sara Muršić dijele ljubav prema prirodi

3

SEMINAR ZAGREBAČKE SLAVISTIČKE ŠKOLE

Čak 65 polaznika u Dubrovnik dolazi iz dvadesetak država svijeta