Kultura
4. FESTIVAL ORGULJE SV. MARKA

Walther svira Bacha, Mozarta, Liszta i Regera
Objavljeno 19. rujna, 2017.

Kao šesti koncert u sklopu 4. međunarodnog orguljskog festivala Orgulje sv. Marka nastupit će (20. rujna) austrijsko-njemački orguljaš Ulrich Walther, profesor orgulja na Sveučilištu za glazbu u Grazu. Na programu su djela Bacha, Mozarta, Liszta i Regera.

Ulrich Walther studirao je na Sveučilištu za glazbu i scenske umjetnosti u Stuttgartu, gdje je stekao niz diploma iz područjj crkvene glazbe, koncertiranja te glazbene pedagogije. Dobitnik je prve nagrade Međunarodnog orguljaškog natjecanja u Korschenbroichu 2005., druge i posebne nagrade za interpretaciju naručenog djela Thomasa Daniela Schleea u Grazu 2006., druge nagrade natjecanja u Heidenheimu 2006., prve nagrade i nagrade publike u St. Albansu 2007...

Od 2008. do 2010. predavao je orgulje, improvizaciju i generalbas kao gostujući profesor na Sveučilištu za umjetnost u Grazu, gdje od listopada 2010. radi kao redoviti profesor. Aktivan je kao gostujući predavač na majstorskim tečajevima i član je žirija na međunarodnim orguljaškim natjecanjima.

Recentni nastupi uključuju mnoge važne festivale i koncertne prostore: Orguljski tjedan u Nurnbergu, Tirinški tjedan Bacha, Festival glazbe Bodensee, Ljeto umjetnosti u Oberstdorfu, Festival Oviedo, Orguljski festival u Bergamu i St. Albansu, Episkopalna crkva sv. Jakova (St. James) u Los Angelesu, katedrale u Wormsu i Chartresu, Gradske vijećnice u Wuppertalu i Birminghamu, crkva St. Giles u Edinbourghu i St. Bavo u Haarlemu, moskovska katedrala, dvorana Kapela u St. Petersburgu, dvorac Frederiksborg, crkva Presvetog Trojstva u Kopenhagenu. N.Vek.

Možda ste propustili...

ORIGINALNI HRVATSKI BREND SE ŠIRI

U Kopenhagenu otvoren najveći Muzej iluzija u Europi

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U NASTAVKU USPJEŠNOG ART TJEDNA

Izložba u povodu 25 godina postojanja vinkovačkog HDLU-a

2

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

3

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente