Sport
DAN OTVORENIH VRATA AMERIČKOG NOGOMETA

Traže se novi “topovi”
Objavljeno 18. rujna, 2017.

Već osmu godinu Klub američkog nogometa Osijek Cannonsi organiziraju “Dan otvorenih vrata” na kojem svi zainteresirani mogu odraditi jedan trening američkog nogometa, isprobati opremu, pokušati baciti ili uhvatiti jajoliku loptu s kojom se igra ovaj najpopularniji sport u SAD-u. Prigoda je to da popularni osječki “topovi” privuku i nove članove. Stoga je u subotu prijepodne na pomoćnom igralištu Gradskog vrta (Speedway) održana i “prva selekcija”.

- U naš klub primamo sve dječake starije od 12 godina, no na ovom zajedničkom treningu bilo je i onih starijih od 20 godina. Ove godine doista smo zadovoljni odazivom, ali i angažmanom svih sudionika - pričao je Marin Ljubas, predsjednik i trener juniora osječkih “topova”.Za tjedan dana započet će i HFL, ili hrvatska liga američkog nogometa. Na žalost, bez osječkih “topova”, koji su 2015. godine slavili na Crobowlu, odnosno završnici hrvatske lige.

- Čak 15 igrača iz seniorske momčadi što zbog posla, ženidbe i drugih obveza, okončalo je karijeru. Stoga smo odlučili igrati s juniorskom momčadi tzv. flag football, odnoso bezkontaktni američki nogomet. Cilj je jednoga dana iz te juniorske momčadi stvoriti igrače koji će ponovno napasti titulu prvaka. Što se tiče nas desetak preostalih seniora, mi smo se ove godine priključili momčadi Zaprešić Saints i već 24. rujna igramo prvi susret protiv Zagreb Patriotsa - pričao nam je Ljubas koji poziva zainteresirane osječke dječake da isprobaju ovaj atraktivni sport. K.Lacković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike