Novosti
METEOROLOZI NAJAVLJUJU NOVE OBORINE

Rijeka Dobra poplavila Ogulin, novi problemi stižu u utorak
Objavljeno 17. rujna, 2017.

Rijeka Dobra izlila se na području Ogulina, a zbog porasta vodostaja moguće je uvođenje pripremnih mjera obrane od poplava na Savi uzvodno od Jasenovca te na Kupi i Korani, uz moguće pojave bujičnih poplava, doznaje se u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje (DUZS).

U Ogulin su u nedjelju poslijepodne stigli premijer Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić. Sudjelovali su na sastanku kriznog stožera i obišli poplavljeno područje, a ministar obrane najavio je i angažman vojske u otklanjanju posljedica poplave.

ŽC 112 Karlovac zaprimio je u nedjelju prijepodne informaciju od HGSS-ove stanice Ogulin da je na terenu zbog poplava angažirano njihovih 12 članova s dva čamca. U ispomoć su pozvani članovi HGSS-a stanica Karlovac i Gospić. Zbog izlijevanja Dobre na području Ogulina bila su odsječena naselja Kirasići i Podvrh, a voda se u gradu Ogulinu izlila u Bolničku ulicu, naselje Strugu. Osim HGSS-a građanima su pomagali i vatrogasci. Rijeka Dobra izlila se i u naselju Kula na prometnicu D 42 te kod Marković Sela u duljini od 150 metara i dubine od pola metra.

- Zbog obilnih kiša u Karlovcu i Ogulinu na snazi su redovite mjere obrane od poplave, no ne očekuju se veći problemi, a daljnji će razvoj stanja ovisiti o novim većim oborinama mogućim u utorak - doznaje Hina nakon sjednica gradskih stožera civilne zaštite tih dvaju gradova.

Stožer Civilne zaštite Grada Karlovca sastao se u nedjelju radi redovitih mjera obrane od poplava, u uvjetima obilnih kiša i rasta vodostaja rijeka, no gradonačelnik Damir Mandić poslao je građanima nakon sjednice poruku da se izvanredna situacija ne očekuje. “Stožer je u stalnom kontaktu s Hrvatskim vodama te će sve službe i građani na vrijeme biti obaviješteni ako će se trebati protupoplavno aktivirati, ali mi za sada ne očekujemo ništa dramatično”, rekao je Mandić Hini i naglasio da su sve službe spremne za djelovanje i na raspolaganju građanima. Kupa je u Karlovcu u 24 sata narasla za 360 centimetara.

Jako i olujno nevrijeme popraćeno snažnom grmljavinom u nedjelju prijepodne zahvatilo je Split i širu okolicu. Nevrijeme je u Splitu počelo jakom kišom, koja je nakon nekoliko desetaka minuta prešla u tuču veličine oraha, zbog čega su neki dijelovi Splita kraće vrijeme bili bijeli. Tuča je padala samo petnaestak minuta, no bila je potpomognuta jakim vjetrom. H/D.Pav.

PROBLEMI ZBOG OBILNE KIŠE

Obilna kiša je u subotu na području Crikvenice, otoka Krka i Raba, Novog Vinodolskog i vinodolske općine prouzročila plavljenje dvorišnih, podrumskih i stambenih prostorija, kao i teškoće u prometovanju na pojedinim dionicama cesta. Nevrijeme je u subotu zahvatilo Podravinu i Turopolje, a tuča je padala u Zagrebu i široj okolici.

Možda ste propustili...

PREDSJEDNIK HRVATSKE STRANKE UMIROVLJENIKA VESELKO GABRIČEVIĆ

HSU zadovoljan Vladom i HDZ-om

PREDSJEDNIK REPUBLIKE O UPOZORENJU USTAVNOG SUDA

Milanović: Ovo je priprema za državni udar