Regija
1. ZLATNA KOŠNICA

Što se može s medom
Objavljeno 18. rujna, 2017.

VIROVITICA

U sklopu ovogodišnjeg, 7. Agroexpa, Srednja škola Stjepana Sulimanca organizirala je smotru učenika srednjih i turističkih škola u pripremi hrane i pića od zdravih i ekoloških namirnica pod nazivom “Zlatna košnica 2017”. Med kao jedna od nutritivo najbogatijih namirnica bila je poticaj učenicima i njihovim mentorima iz osam škola da prezentiraju koje sve vrste jela, slastica i pića mogu sadržavati ovu iznimno zdravu namirnicu. Smotru je otvorio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, a nazočnima su se obratili i virovitičko-podravski župan Igor Andrović te ravnatelj Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača Josip Ivoš. Svečanosti otvorenja nazočili su i saborski zastupnici Vesna Bedeković i Vladimir Bilek, kao i zamjenik gradonačelnika Virovitice Damir Marenić.

Osim prezentacije jela, u Centru kulture Virovitica, u sklopu “Zlatne košnice”, održano je predavanje Mirjane Špehar iz Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, o temi “Med ekološka namirnica”. Edukacijski dio smotre nastavio se praktičnim radionicama na kojima su stručni učitelji kuharstva Ivica Ljubek, Marija Bošnjak i Ružica Šošić iz Srednje strukovne škole Vinkovci te članovi Hrvatskog kuharskog saveza govorili o slatkim, toplim i hladnim jelima s dodatkom meda. V.G.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana