Sport
FINALE EUROBASKETA

Srbi “pile naopako”, Slovenci hrabro najavljuju zlato
Objavljeno 17. rujna, 2017.

Večeras od 20.30 u Istanbulu će početi finale Eurobasketa. Prvi put o naslovu prvaka Europe odlučivat će Slovenija i Srbija. Rado Trifunović, pomoćnik izbornika slovenske košarkaške reprezentacije, smatra da Slovenija ima velike izglede za pobjedu protiv Srbije u finalu Eurobasketa.

- Ne želim zvučati bahato, ali imamo velike izglede za pobjedu protiv Srbije u finalu EP-a. To govorim jer smo pružili odlične partije na Eurobasketu, a u prilog tome ide i forma naših igrača te energija koju pokazuju - rekao je Trifunović i dodao:

- Srbija je slična Španjolskoj, s tim što je bolja u obrani. No mislim da im možemo parirati našom brzom igrom i kontranapadima.

Pomoćnik slovenskog izbornika izdvojio je tri igrača - Bogdana Bogdanovića, Bobana Marjanovića i Vladimira Lučića.

- Bogdanović je najbolji igrač Srbije, on vuče sve konce. Centar Marjanović odlično koristi svoju visinu, navlači na sebe protivnika i onda dijeli asistencije suigračima. Treba izdvojiti i Vladimira Lučića, koji je uvijek aktivan i uvijek na pravom mjestu. Izgleda neprimjetno, ali kad mu pogledaš statistiku, sve ti je jasno - ocijenio je Trifunović.

Tako samouvjereni ne djeluju u redovima košarkaša Srbije. Zapravo, čini nam se kako njihov izbornik Aleksandar Đorđević “pili naopako” gurajući status favorita Slovencima.

- U finale ulazimo mirni i staloženi, ali svjesni što nas čeka protiv Slovenije. Igrat ćemo protiv najbolje ekipe na Prvenstvu, neporaženi su, igraju s puno talenta, tehnike i vica. Utakmica će biti energetski jako zahtjevna, a Slovenci su imali dan odmora više. Slovenci su fizički najbolje pripremljena momčad na EP-u i mislim da su oni favoriti u finalu - rekao je Đorđević.

Najbolji srpski košarkaš Bogdan Bogdanović ističe da Slovenija igra najljepšu košarku na Eurobasketu.

- Slovenija igra najljepšu košarku na Eurobasketu. Moćni su kao ekipa, a imaju i nekoliko iznimnih pojedinaca. Igraju brzo i agresivno, s puno energije, ali to je finale i svatko može imati slab dan. No i mi imamo puno talenta i dobro se poznajemo. Uostalom, nitko nije ovdje da bi samo nastupio u finalu - kazao je Bogdanović.

Srpski centar Boban Marjanović pohvalio je Luku Dončića i Gorana Dragića te dodao:

- Ako želimo biti ravnopravni protiv Slovenije, moramo igrati čvrsto, s puno energije, ali i pametno. Uoči Eurobasketa nitko nije vjerovao u nas, ali pokazali smo da smo prava ekipa - rekao je Marjanović. Hina

Možda ste propustili...

NEUGODNO ISKUSTVO ALBANCA

Hysaju se u vožnji zapalio automobil

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike