Crna kronika
KRVAVI ZLOČIN U DISKOKLUBU U SENJU

Hitcima iz dva pištolja usmrtio voditelja diskokluba Konoba i ranio dva mladića
Objavljeno 17. rujna, 2017.

SENJ

Manijakalni pohod pištoljima Ivana Tomljanovića (55), okončan je ubojstvom jedne i ranjavanjem dviju osoba. Kobni hitci iz pištolja ispaljeni su i subotu u ranim jutarnjim satima u diskoklubu Konoba u Senju. Tomljanović je hitcima iz pištolja na licu mjesta usmrtio voditelja Konobe Tomislava Lopca, dok je teško ranio dvojicu mladića u dobi od 26 i 27 godina. Obojica su nakon ranjavanja prevezena u KBC Rijeka. Tomljanovića je, pak, nakon ispaljenih hitaca u blizini Konobe savladao zaštitar iz obližnjeg hotela i zadržao ga do dolaska policije.

Iako službenih informacija o zločinu zbog trajanja istrage još uvijek nema, doznajemo kako su Lopac i mladići nekoliko sati prije pucnjave rekli Tomljanoviću da se smiri i da ne uznemirava djevojke koje su bile u Konobi. Lopac je nakon upozorenja počastio Tomljanovića pićem i kada je otišao, pomislili su da je neugodna situacija riješena. No, Tomljanović se oko 5,30 sati vratio u Konobu s dva pištolja u rukama, nakon čega je nekoliko hitaca ispalio u Lopca, usmrtivši ga na licu mjesta. Potom je pucao i u mladiće, obojicu ih ranivši.

Izišavši iz Konobe, Tomljanović se pokušao udaljiti, no savladao ga je zaštitar iz obližnjeg hotela koji je pohitao prema konobi kada je začuo pucnjavu i vriske osoba koje su se zatekle na mjestu zločina.

U nedjelju u jutarnjim satima Tomljanović je s lisicama na rukama doveden kod suca istrage Županijskog suda Rijeka. Određen mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.M.Bugarić

Najčitanije iz rubrike