Sport
PROBLEMI ZA ZORANA ZEKIĆA

Bočkaj se s reprezentativne
akcije vratio teži
Objavljeno 17. rujna, 2017.

Više od činjenice da se Osijek spasio od poraza u posljednjim trenucima susreta u Koprivnici trenera Zorana Zekića može zabrinuti  forma i stanje pojedinih igrača. Petar Bočkaj je neprepoznatljiv u odnosu na početak sezone. Opet je ušao u probleme s kilogramima, Grezda s "padavicom", Mudražija s taktičkim stvarima, a sam Zekić je priznao svoje grijehe kod izbora momčadi.

- Počeo sam raditi nešto čemu nikada nisam bio sklon – kalkulacijama pri izboru momčadi. Postavio sam igrače koji nisu posve zdravi. To neću više raditi, igrat će samo oni najspremniji. Barišić je bio načet ozljedom, Lopa još nije posve spreman, a Bočkaj se s reprezentativne akcije vratio pet kilograma teži nego što je otišao. Imamo dosta problema sa zdravljem u cjelini. Očito se tragovi europskih napora još osjete. Međutim, uvjeren sam kako imamo velike unutrašnje rezerve i one će se osloboditi prije ili poslije, odlučan je trener bijelo-plavih.

Uz sve to Osijek u gostima još ne pronalazi pravi način kako odgovoriti na agresivnost suparnika. Zbog toga je poražen u Vinkovcima, a ni u Koprivnici to nije bilo puno bolje. Iako su prividno imali kontrolu stvari na terenu, što im je u posljednjih pola sata omogućio i suparnik koji se posve povukao, bijelo-plavi nisu bili dovoljno konkretni pred suparničkim vratima. I opet se moramo vratiti na priču o očekivanjima. Donedavno bod u Koprivnici bio bi prihvatljiv ishod. Međutim, danas ga treba gledati u svjetlu borbe za poziciju bolju od četvrtog mjesta, a u njemu su to ipak dva izgubljena boda, bez obzira na to što je onaj preostali jedan spašen doslovce u posljednjim sekundama susreta.

Dalibor KELER

KOPRIVNICA -Gradski stadion. Vrijeme oblačno. Teren klizav težak za igru. Gledatelja: 573. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) - 7. Strijelac: 1:0 Vidović (28), 1:1 Škorić (90). Žuti kartoni: Bistrović (Slaven Belupo), Mudražija, Grezda (Osijek). Crveni kartoni: -

IGRAČ UTAKMICE: MILE ŠKORIĆ (OSIJEK)

SLAVEN BELUPO                 1 (1)

Marković 6, Međimorec 7, Katić 7, Musa 6,5, Purić 6,5, Vidović 6,5, Bistrović 6,5, Goda 5,5, Trebotić 6 (od 82. Tatar -), Bouadla 6 (od 76. Akrap -), Pejić 6(od 66. Telushi 5).

OSIJEK                                   1 (0)

Malenica 6,5, Grgić 6 (od 61. Marić 5), Škorić 7, Barać 6,5, Barišić 6 (od 33. Grezda 5,5), Mioč 6, Mudražija 5,5 (od 61. Lopa 5,5), Bočkaj 5, Hajradinović 6, Boban 5,5, Ejupi 6,5.

1:0

Bočkaj je teško pogriješio, iskoristio je to Vidović koji se lako oslobodio Mudražije, kombinirao s Purićem i onda s 13-14 metara posve neometan zakucao loptu pod gredu.

1:1

Ejupi je ubacio zdesna na suprotnu stranu kaznenog prostora, a tamo je Škorić. Sa 12 metara, efektnim volejem zahvatio loptu koja se od poda odbila u gornji lijevi kut.

DOBRO

Škorić i Barać

Škorić je spasio bod, ali ne samo pogotkom u posljednjim sekundama već i s vrlo dobrim obrambenim reakcijama u kojima mu se priključio i njegov partner iz sredine obrane Mateo Barać. Stoperski par bio je na potrebnoj razini.

Suđenje

Uvjeti za igru bili su vrlo teški, a to sucima dodatno otežava posao u procjeni prekršaja. Riječki arbitar Ivan Bebek svoj je posao odradio uzorno. Bez uočljivih pogrešaka, tako da bi bilo kakvo prigovaranje na njegovu arbitražu bilo traženje "dlake u jajetu".

Karakter

Osijek je još jednom pokazao kako se nikada ne predaje, pa čak ni onda kada sve izgleda izgubljeno. Opet pogodak u 93. minuti samo je potvrda kako bijelo-plavi sve više stječu mentalitet pobjednika. Taj je proces uvijek spor i težak, ali kreće se u dobrom smjeru.

LOŠE

Bočkaj i Grezda

Bočkaj je posve nestao. Je li to povezano s kilogramima ili nečim drugim sasvim je nevažno, ali samo kvalitetno izvođenje "slobodnjaka" nije dovoljno da se zadrži u prvoj momčadi. Grezda, pak, mora prestati simulirati i padati po kaznenom prostoru. On ima puno jačih aduta u svojim nogama od teatralnih poniranja. Možda ih je obojicu malo "prestigla" europska slava. No, ti su dani prošli.

Prilagodba

Nije nam jasno kako se Osijek tako loše adaptirao na uvjete. Ne samo zbog ideje igre već je problem bio i u izboru obuće. Osječani su mnogo češće gubili ravnotežu, klizali se i padali negoli domaći nogometaši.

Rani izlazak Barišića

Kapetan očito još nije bio zaliječen, a teški uvjeti za igru samo su povećali rizik od pogoršavanja ozljede. Izišao je nakon pola sata, a pitanje je je li uopće na lošem terenu trebao i početi utakmicu.

Bočkaj

S REPREZENTATIVNE AKCIJE VRATIO SE TEŽI

Najčitanije iz rubrike