Mozaik
ANIMANIMA U ČAČKU

Nagrade hrvatskim crtićima
Objavljeno 17. rujna, 2017.

Hrvatske animirane koprodukcije "Noćna ptica" Špele Čadež, "Manivald" Chintis Lundgren i "Ježeva kuća" Eve Cvijanović osvojile su najvažnije nagrade jedanaestog međunarodnog festivala Animanima u Čačku. "Noćna ptica", slovensko-hrvatska manjinska koprodukcija, osvojila je Grand Prix za, kako je obrazložio žiri, "izuzetan umjetnički napor i originalnost u dokumentiranju jedne prilično obrađene teme, za snažne i poetične slike koje ostaju u pamćenju dugo poslije gledanja filma".

Svaki član žirija Glavnog programa dodijelio je i po jedno posebno priznanje, a ono predsjednice žirija Caroline Lopez Caballero pripalo je "Manivaldu", estonsko-kanadsko-hrvatskoj manjinskoj koprodukciji, izvijestio je u utorak Hrvatski audiovizualni centar. 

Član žirija Tal Gadon iz Izraela svoje prizanje je dao filmu "Negativni prostor" Maxa Portera i Ru Kuwahate, a Vasilis Kroustalis iz Grčke filmu "Lutke ne plaču" Fredericka Tremblaya. Nagradu publike osvojila je kanadsko-hrvatska koprodukcija "Ježeva kuća", na ovim prostorima omiljena priča za djecu Branka Ćopića. 

U glavnom natjecateljskom programu ovogodišnjeg festivala, održanog od 5. do 9. rujna, bilo je prikazano 46 filmova iz 24 zemalja. Uz filmove za djecu prikazani su revijalni programi posvećeni španjolskoj animaciji i grčkim animiniranim filmovima, te retrospektiva Dmitrija Voloshina koji je održao i masterclass te radionicu animacije. Hina

Nagrađeni su animirani filmovi "Noćna ptica", "Manivald" i "Ježeva kuća"

Možda ste propustili...

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

U NOVOJ SERIJI “THOSE ABOUT TO DIE” ROLANDA EMMERICHA

Hopkins kao car Vespazijan

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa