Osijek
OPĆINA BILJE BRINE O SIGURNOSTI MJEŠTANA

Izmijenjena prometna regulacija i smanjena dopuštena brzina
Objavljeno 16. rujna, 2017.

Zbog sigurnosti svih sudionika u prometu, posebice školske djece, Općina Bilje u pripremi je izmjene regulacije prometa na nekoliko prometnica.

Načelnik Željko Cickaj kaže kako je riječ o ograničenju maksimalne brzine kretanja vozila na dionici Ulice kralja Tomislava u naselju Bilje, na županijskoj cesti 4257, gdje se brzina smanjuje na brzinu kretanja vozila u naseljenom mjestu, odnosno na 50 kilometara na sat umjesto dosadašnjih 70 kilometara na sat.

- Prometna pravila su jedno, a prometna (ne)kultura pojedinaca nešto sasvim drugo. Naime, na dionici od kružnog toka u središtu Bilja prema Dardi je ravnina i vozači olako stiskaju gas i premašuju dopuštenu brzinu. Upravo zbog tog razloga razgovarao sam sa županom osječko-baranjskim Ivanom Anušićem da se postavi uređaj koji mjeri brzinu i pali semafor čim je ona veća od dopuštene. Župan je iskazao razumijevanje za ovaj problem, pa ćemo nešto poduzeti zajedničkim snagama kako bismo povećali sigurnost u prometu kako se ne bi dogodilo nešto što nitko ne želi. U srijedu sam imao i koordinacijski sastanak u svezi s regulacijom prometa jer nam je nužno povećati sigurnost. Tako će se u Ulici kralja Tomislava ispred kućnog broja 58/e u Bilju, zbog velike frekvencije pješaka, osobito učenika osnovnih i srednjih škola, urediti prilazi i na kolniku obilježiti pješački prijelaz. U Ulici Šandora Petefija u naselju Bilje, ispred parka uklonit će se postojeći pješački prijelaz, a ispred Doma zdravlja obilježit će se novi pješački prijelaz sa sagrađenim prilazima. U Ulici Šandora Petefija u naselju Lug, ispred kućnog broja 281/a, zbog učestalog prijelaza djece na putu u školu, sagradit će se prilazi i obilježiti pješački prijelaz uz naravno prateću prometnu signalizaciju - pojašnjava biljski načelnik. D. Pejić

Možda ste propustili...

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

Najčitanije iz rubrike