Sport
CIBALIA PALA U POSLJEDNJOJ MINUTI UTAKMICE

Vinkovčani imali bod u
džepu, a onda se pojavio
Šunjić i sve pokvario
Objavljeno 15. rujna, 2017.
U Vinkovcima je sve bilo spremno za slavlje, ali je Bartolovićeva momčad ostala praznih ruku

Nogometaši Cibalije doživjeli su još jedan prvenstveni poraz, a bodove iz grada na Bosutu odnijela je zagrebačka Lokomotiva koja je pobjednički gol zabila u posljednjoj minuti.

Vinkovčani su oprezno ušli u utakmicu, očito je katastrofa protiv Rijeke ostavila traga i zato su cibalijaši s mnogo opreza krenuli protiv momčadi koja ih je u prošloj sezoni Prve HNL tri puta porazila. Prvo poluvrijeme više je nalikovalo na partiju šaha dva majstora koji paze da ne povuku loš potez, nego na nogometnu igru u kojoj svatko traži pogodak više. Igra se uglavnom odvijala na sredini terena, bez većeg žara s obje strane pa gledatelji nisu baš imali prilike uživati u nekakvom nogometu. Prvi šut prema golu uputili su gosti u osmoj minuti, Krstanović je pucao, ali daleko od gola. U prvih 45 minuta i domaćin je jednom uputio loptu prema golu “lokosa” i već taj podatak govori kakvo je bilo prvo poluvrijeme. I s jedne i s druge strane samo po jedan pokušaj prema golu.

Ipak, nakon povratka s odmora i jedni i drugi bili su mnogo agilniji i žustriji pa se na prvo uzbuđenje čekalo pet minuta. Krstanović je po desnoj strani dobio upotrebljivu loptu i odigrao povratnu koja je završila kod nečuvanog Ivanušeca koji pak dobro šutira i već je svladao vratara Brkića, ali s gol-crte u posljednji je tren očistio Peričić. U tim trenucima razigran je bio Ivanušec i stvarao probleme obrani Cibalije, ali je Brkićeva mreža ostala čista. Tek što je u 60. minuti u igru ušao Kordić umalo nije doveo Cibaliju u vodstvo, ali u posljednji tren dobro je regirao i loptu izbio Kolinger. Cibalia je pokušavala nabačajima sa strane doći pred gol Šempera, ali visoki Kolinger sve je sigurno čistio. Drugo poluvrijeme donijelo je bolji nogomet, ali ipak bez većih uzbuđenja. Kako se utakmica bližila kraju, tako je i splasnila žustrina koju su obje momčadi prezentirale u prvih pola sata nastavka. I kada je sve izgledalo da će utakmica završiti bez pogodaka, Ivanušec je promiješao obranu domaćina na lijevoj strani i odigrao povratnu loptu u sredinu gdje je utrčao Šunjić i pogodio nebranjeni dio vinkovačke mreže. Lokomotiva je počela slaviti pobjedu, a Vinkovčani su doživjelo još jedan poraz u Prvoj HNL i to u danu kada njihov grad slavi. Svečanost otvaranja Vinkovačkih jeseni trebali su pobjedom upotpuniti i nogometaši Cibalije, no Bartolovićeva momčad ostala je praznih ruku.

Antun GRGIĆ

VINKOVCI - Stadion HNK Cibalia. Vrijeme sunčano. Teren dobar. Gledatelja: 862. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar) - 6. Strijelci: 0:1 Šunjić (90). Žuti kartoni: Plum, Muženjak, Karamarko, Peričić (Cibalia), Kolinger, Ivanušec (Lokomotiva). Crveni karton: -

IGRAČ UTAKMICE: IVAN ŠUNJIĆ (LOKOMOTIVA)

CIBALIA                      0

Brkić 6, Karamarko 6, Zgrablić 6, Peričić 6, Rubić 6, Muženjak 5,5, Plum 5,5 (ode 56. Vojković 6), Pervan 5,5, Miličević 5,5 (od 60. Kordić 6), Galić 5,5, Štrkalj 6.

LOKOMOTIVA           1 (0)

Šemper 6, Ivanušec 6,5, Majer 6 (od 75. Chago-), Barić 6, Soldo 5, Hujber 5,5 (od 65. Radonjić -), Kolinger 6, Burić 5 (od 87. Babić-), Šunjić 7, Majstorović 5, Krstanović 5.

Mladen Bartolović

trener Cibalije

Za nas je ovo šok, posebice nakon utakmice protiv Rijeke. Mislim da bi neriješeno bio najrelaniji ishod, ali na kraju smo napravili pogrešku i primili gol. Na žalost, popustili smo kada smo trebali biti maksimalo koncentrirani.

Mario Tokić

trener Lokomotive

Ušli smo dobro u utakmicu, kontrolirali stvari na terenu, ali nismo bili opasni prema naprijed. U drugom poluvremenu promijenili smo igru, imali tri-četiri šanse i jednu smo realizirali te idemo kući zadovoljni sa zaslužena tri boda.

Možda ste propustili...

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

OSJEČKI PARAATLETIČAR IDE NA SP

Županović se priprema za svjetsku smotru u Japanu

Najčitanije iz rubrike