Sport
DAVIS CUP: KOLUMBIJA - HRVATSKA

Čilić pobijedio Gonzaleza, Hrvatska povela
Objavljeno 15. rujna, 2017.

Hrvatska teniska reprezentacija povela je 1:0 protiv Kolumbije u susretu za ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa u Bogotu. Prvi bod Hrvatskoj osigurao je naš prvi reket Marin Čilić koji je uvjerljivo sa 6:1, 6:4, 6:1 svladao Alejandra Gonzaleza za sat i 50 minuta igre.

Naš najbolji igrač, koji je u Bogotu stigao kao peti tenisač svijeta, od samoga je starta susreta dominirao protiv čak 479 pozicija slabije rangiranog suparnika.

U prvom setu Čilić je dva puta oduzimao servis Gonzalezu i za samo 28 minuta tu dionicu riješio u svoju korist sa 6-1. Početkom drugog seta naš je prvi igrač ostvario još jedan "break" i poveo sa 2:1. To mu je bilo dovoljno za vodstvo od 2:0 jer je u potpunosti dominirao na vlastitom početnom udarcu izgubivši samo dva poena u čitavom gemu.

I treći je set Čilić otvorio oduzimanjem servisa suparniku, no zatim je u dva gema zaredom imao problema na svom početnom udarcu. U drugom gemu trećeg seta Gonzalez je imao jedinu "break-loptu" u meču, no Čilić ju je spasio asom, da bi kod 2:1 Čilić osvojio svoj gem nakon nekoliko prednosti. Novim "breakom" za 4:1 Čilić je osigurao pobjedu, a susret je zaključio još jednim oduzimanjem servvisa suparniku.

U drugom dvoboju dana Santiago Giraldo je odmjerio snage s Frankom Škugorom, koji je u  posljednji trenutak zamijenio nominiranog Viktora Galovića. Izborniok hrvatskih tenisača je za drugi singl nominirao Galovića, a onda je na teren poslao - Škugora.

U subotu je na programu susret parova, a u nedjelju preostala dva pojedinačna dvoboja kolumbijsko-hrvatskog obračuna.

Hina

Možda ste propustili...

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

Najčitanije iz rubrike