Sport
BARANJSKI FERIVI POLUMARATON

Rekord sve izvjesniji
Objavljeno 16. rujna, 2017.
Lako je moguće kako će prošlogodišnja brojka od 408 sudionika biti srušena

Za točno tjedan dana (sljedeće subote) u Parku prirode Kopački rit održat će se 2. Baranjski Ferivi polumaraton. Organizator je AK Slavonija-Žito, suorganizatori PP Kopački rit i tvrtka Ferivi Co, a njegovom održavanju pomogli su i Osječko-baranjska županija te Grad Osijek.

Kao i na premijernom izdanju, i ove će godine natjecatelji moći izabrati između tri vrste utrka. Najzahtjevniji je, ali sudionicima i najprimaljiviji, polumaraton (21 km), a bit će tu i utrka građana (6 km), kao i dječje utrke (od vrtićkog uzrasta do osmih razreda). Online prijave za polumaraton i utrku građana bile su otvorene do jučer u ponoć, a prema trenutačnim brojkama sve je izvjesnije kako će 408 sudionika s prvog izdanja ove utrke biti premašeno. Naime, s jučerašnjim nepotpunim danom prijavilo ih se već više od 350 (247 za polumaraton i 109 za utrku građana), a svi oni koji to još nisu napravili mogu se prijaviti još na sam dan utrke, 23. rujna, kada će biti prijave i za dječje utrke. Startnica za polumaraton iznosi 120 kuna, za utrku građana 30, dok su prijave za dječje utrke besplatne.

- U odnosu na prošlu godinu u isto vrijeme, sada je prijavljeno već 60 posto više sudionika. Tako da, s obzirom na to da će se zainteresirani moći prijaviti još danas (subota) prije podne te na dan utrke, vrlo je izgledno kako će naša prognoza od oko 500-600 sudionika biti ostvarena. Sve smo u ovom trenutku napravili što je u našoj mogućnosti, osigurali smo i besplatan prijevoz do Parka prirode, a sada ćemo najviše ovisiti o vremenskoj prognozi - rekao je ispred organizatora tajnik kluba Marko Grgurić.

Podsjetimo, 2. Baranjski Ferivi polumaraton svoj dodatni “adut” za sve sudionike ima i u trasi utrka, jer će natjecatelji prolaziti uistinu prekrasnim krajolikom Parka prirode. Početak i kraj je ispred dvorca Tikveš, a osim trkača, očekuje se i veliki broj onih koji će ih doći podržati te uživati u ljepotama Kopačkog rita.

Goran ROGULJIĆ
Promocija na Trgu slobode

Na osječkom Trgu slobode u subotnjim prijepodnevnim satima (od 10 do 12) održat će se promocija 2. Baranjskog Ferivi polumaratona. Na promotivnom štandu svi zainteresirani moći će iz prve ruke doznati detalje ovog sportskog događaja, kao i prijaviti se za polumaratonsku utrku, ili utrku građana.

Najčitanije iz rubrike