Sport
SLAVEN BELUPO:

Više nismo favoriti na domaćem terenu
Objavljeno 16. rujna, 2017.

Donedavno je Osijek bio koprivnička mušterija. Od 2007. do 2016. klub iz Gradskog vrta nije slavio na koprivničkom Gradskom stadionu. Međutim, vremena su se promijenila, pa je tako Osijek u prošloj sezoni ostvario dvije pobjede u Koprivnici, a triput je slavio i u Osijeku, dvaput u prvenstvu i jednom u Kupu. Jasan je i razlog, u klub iz Slavonije ušao je svježi kapital, počela su se kupovati pojačanja, među njima je bio i bivši napadač Slaven Belupa Muzafer Ejupi.

Realnost je da Slaven više nije favorit protiv Osijeka ni na domaćem terenu. Omjeri na kladionicama su izjednačeni, a kad se usporedi kvaliteta momčadi, nema dvojbe da su gosti u prednosti. Zadržali su prošlosezonsku ekipu na okupu, a još su je i pojačali dovođenjem kvalitetnih igrača. S druge strane, Slaven je puno toga promijenio, došli su novi igrači koji se tek trebaju prilagoditi prvoligaškim zahtjevima.

Da nevolja za domaćina bude veća, zbog operacije trbušne stijenke neko vrijeme nema na raspolaganju najboljeg strijelca Ivanovskog. Bouadla i Trebotić počeli su trenirati i trebali bi konkurirati za nastup, a izvan stroja su ozlijeđeni Jovičić i Šarlija. Unatoč svim objektivnim okolnostima i snazi Osijeka navijači od Slavenovih igrača ipak očekuju bolju igru nego protiv Rudeša i Istre.

- Imali smo tri domaće utakmice, krenuli smo s dvije pobjede, a onda pokvarili dojam raspletom protiv Rudeša. Bez obzira na kvalitetu Osijeka, na svom terenu napravit ćemo sve da izgledamo dobro i da smanjimo broj pogrešaka koje nam se događaju u posljednje vrijeme, a prema naprijed ćemo nastojati biti kvalitetniji u situacijama za gol - rekao je Slavenov trener Željko Kopić. P.L.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike