Regija
GRADSKO VIJEĆE PRIHVATILO

Izmjene u organizaciji i naplati parkiranja
Objavljeno 16. rujna, 2017.

ĐAKOVO

Prema na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća prihvaćenim Izmjenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i načinu naplate parkiranja, zbog neadekvatnih parkirališnih mjesta ukida se naplata parkiranja u Ulici kralja Tomislava – desna strana – od Trga dr. Franje Tuđmana do kbr. 8 i na tom mjestu, koje je zbog neadekvatno parkiranih osobnih vozila dosad bilo često uzrokom prometnog čepa, predviđeno je parkiralište za bicikle i motore.

Prema tim Izmjenama i dopunama, nema više parkiranja ni na Strossmayerovu trgu, koji je nakon rekonstrukcije u cijelosti pješačka zona, a izmjene naplate parkiranja odnose se i na Gupčevu ulicu – desna strana od kbr. 7 do Ulice Augusta Cesarca, i ta se parkirna mjesta razvrstavaju u II. zonu, dok su radovi na gradnji i rekonstrukciji parkirališta ispred i oko višestambenih zgrada od kbr. 2 do 12 razlog izmjenama u II. zoni u Ulici A. Cesarca.

U vijećničkoj raspravi o toj temi predlagano je i da se cijela Ulica kralja Tomislava rastereti parkiranja, a bilo je i pitanja o isplativosti naplate parkiranja uopće, o čemu su iz Univerzala najavili cjelovito izvješće do kraja godine. Zbog toga se, kako se čulo na sjednici, nije ni posezalo za prijedlogom drastičnijih izmjena Pravilnika. S.Ž.

Možda ste propustili...

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

Najčitanije iz rubrike