Ekonomija
DOBRA VIJEST

Kaufland povećava plaće!
Objavljeno 16. rujna, 2017.

Tvrtka Kaufland Hrvatska k.d. najavljuje: u listopadu 2017. uvodimo veće plaće za većinu djelatnika!

Kaufland Hrvatska trenutno zapošljava oko 3.500 djelatnika, a od osnutka u Hrvatskoj u 2001. godini, ta je tvrtka investirala više od 3,5 milijardi kuna.

„Za naš uspjeh zaslužni su svi naši djelatnici. Stoga smo ih odlučili nagraditi za trud koji nam pokazuju svojim svakodnevnim radom. Vođeni željom da naši djelatnici budu zadovoljni i motivirani te želeći im pružiti veću sigurnost i mogućnosti, donijeli smo odluku povećati plaće većine naših djelatnika na nerukovodećim pozicijama“, izjavio je predsjednik Uprave Kauflanda Hrvatska k.d., Vladimir Tomko.

To konkretno znači da, ovisno o poziciji unutar tvrtke, Kaufland Hrvatska k.d. za gore navedene djelatnike uvodi plaću koja će u prosjeku biti viša za 11,3 % u odnosu na do sada prosječno isplaćenu plaću, a povećanja plaća realizirat će se u dva koraka tijekom ove i iduće godine.

U odnosu na prosječnu plaću koja prema podatcima  Državnog zavoda za statistiku u Sektoru trgovine iznosi 6.035 kuna bruto (Prema službenim podatcima Državnog zavoda za statistiku za period I.-VI. 2017.), Kaufland Hrvatska k.d. će nakon provedenih povišica plaća svojim zaposlenicima plaćati preko 20% više u odnosu na prosječnu plaću u Sektoru trgovine.

„Pri donošenju odluke usredotočili smo se na djelatnike na nerukovodećim pozicijama koji su zaposleni u poslovnicama, centrali i u skladištu. Smatramo da su najvažnije bile promjene upravo za ove pozicije, a ne primjerice u menadžmentu“, ističe Tomko.

Kao međunarodna tvrtka s dugogodišnjim iskustvom, Kaufland veliku pažnju posvećuje razvoju svojih djelatnika i redovitim edukacijama. Djelatnici kod nas imaju priliku stjecati stručna znanja o načinu poslovanja te upravljanju ljudima, projektima i procesima.

Uvijek se trudimo pružiti mogućnost napredovanja djelatnicima iz vlastitih redova koji su se dokazali kroz ostvarene rezultate. Veliku pažnju posvećujemo međuljudskim odnosima. Stoga razvijamo posebnu kulturu upravljanja i konstantno radimo na što boljoj međusobnoj komunikaciji i suradnji.

Želimo svoje djelatnike dodatno motivirati i pokazati im da njihov rad uistinu cijenimo. Naši zaposlenici su naša snaga i glavni nositelji uspjeha Kauflanda! P.R.

Možda ste propustili...

STRUČNI SKUP U SKLOPU MAĐARSKOG TJEDNA

Ekološka proizvodnja ima veliki potencijal

NOVE INVESTICIJE U SAPONIJI OSIJEK

Za novi stroj i rasvjetu 3,877 milijuna kuna

POČELA KAMPANJA U OSJEČKOJ ŠEĆERANI

Proizvest će više od 70 tisuća tona šećera

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana