Učionica
JEDNOMJESEČNA RAZMJENA POSREDOVANJEM MEĐUNARODNE UDRUGE STUDENATA CROMSIC

Osijek svakoga ljeta ugošćuje 30 studenata medicine iz cijelog svijeta
Objavljeno 15. rujna, 2017.

Tijekom srpnja i kolovoza 2017. u Osijeku je boravilo 30 studenata medicine iz cijeloga svijeta u okviru jednomjesečne razmjene posredovanjem osječke podružnice međunarodne udruge studenata medicine CroMSIC.

Studenti su ponovno došli iz više država, a ove godine najviše ih je bilo iz Rusije i Kanade. Reciprocitetno, i hrvatski i osječki studenti odlaze na jednomjesečne razmjene u druge države. Profesionalne razmjene provodile su se na odjelima Kliničkog bolničkog centra Osijek, a znanstvene razmjene u laboratorijima Medicinskog fakulteta Osijek. Tijekom boravka u Osijeku inozemni studenti bili su u tzv. novom studentskom domu u sveučilišnom kampusu. Uz usavršavanje, ovo je ponovno bila izvrsna prilika da gosti iz inozemstva istraže bogatu hrvatsku kulturu i upoznaju grad Osijek, ali i druge krajeve Hrvatske. Tako su gosti, između ostaloga, posjetili i adrenalinski park u baranjskoj Zlatnoj Gredi te Park prirode Kopački rit, a u sklopu petodnevnog putovanja obišli su i Zagreb, Rijeku, Zadar, Split, Hvar te Nacionalni park Krka. Osim obilazaka gradova i prirode, CroMSIC organizirao je nekoliko prigodnih događanja na kojima su se osječki studenti medicine mogli upoznati sa stranim studentima. Jedno od njih bio je National Food and Drinking Party (NFDP), gdje su inozemni studenti mogli kušati tradicionalnu slavonsku hranu, a Osječani imali priliku isprobati nešto od stranih delicija.

(Marta Bolješić)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREDSTAVLJAMO NOVO VODSTVO SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Članovi nove Uprave Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

2

IZV. PROF. DR. SC. DUBRAVKA BOŽIĆ BOGOVIĆ, PRODEKANICA FILOZOFSKOG FAKULTETA ZA STUDIJSKE PROGRAME I CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE

Novi studij sociologije izvrsno se kombinira i nadopunjava sa svim društvenim i humanističkim studijima

3

PET HRVATSKIH SVEUČILIŠTA NA QS-OVOJ REGIONALNOJ LISTI NAJBOLJIH

Sveučilište u Osijeku među 250 najboljih sveučilišta u Istočnoj Europi i Središnjoj Aziji