Učionica
DODIJELJENE PREPORUKE I PRIZNANJA STUDENTIMA ZA KOLEGIJ MAKROSUSTAV EUROPSKE UNIJE

Studenti ekonomije preko projekata informirali više od 11.000 građana o EU
Objavljeno 15. rujna, 2017.

Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku 12. lipnja 2017. održana je svečana dodjela preporuka i priznanja studentima 2. godine preddiplomskog sveučilišnog studija (generacija 2016./2017.), za kolegij Makrosustav Europske unije čija je nositeljica doc. dr. sc. Anita Freimann.

Preporuke je dobilo 5 % najboljih studenata generacije koji su navedeni kolegij položili s ocjenom izvrstan i ostvarili najviše bodova sudjelovanjem u brojnim aktivnostima kolegija. Priznanja su uručena članovima osam timova koji su u sklopu kolegija najbolje proveli projekt "Ja – građanin EU-a". On se provodi već četvrtu godinu zaredom, a predstavlja učenje preko metode obrnute učionice, u okviru koje studenti znanja stečena na kolegiju prenose drugima u okruženju. Projekt ima za cilj podići osviještenost hrvatskih građana o mogućnostima koje članstvo u EU pruža. Ove akademske godine studenti su informirali 4412 osoba na čak 95 različitih lokacija i institucija u 39 gradova i sela diljem Hrvatske. Dodaju li se ovim rezultatima i rezultati prethodnih triju generacija koje su zajedno obuhvatile oko 6600 ljudi, dolazi se do impresivne brojke od preko 11.000 informiranih osoba. Ekonomski fakultet u Osijeku prepoznaje trud i potiče proaktivnost studenata iz godine u godinu, a projekt podupiru i Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, kao i Europe Direct, europski informacijski centar. Kolegij Makrosustav Europske unije interaktivne je prirode te omogućuje studentima da izraze i ostvare svoje potencijale, kako preko navedenog projekta, tako i preko pregršt drugih aktivnosti. Proaktivni studenti prethodne generacije osnovali su Udrugu studenata nazvanu EU informacije, mogućnosti i održivost (Erudio) pri Fakultetu. Djelovanje udruge usmjereno je na širenje informacija o Europskoj uniji i mogućnostima koje se nude članstvom u njoj uz razmišljanje u smjeru održivog razvoja.

(Anita Freimann)

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREDSTAVLJEN PROJEKT „EDUKATIVNI I INFORMATIVNI TURISTIČKI CENTAR MLADIH STARA PEKARA S TRGOM VATROSLAVA LISINSKOG, TVRĐA“

Sveučilište u Osijeku osmislit će programske sadržaje za obnovljen objekt Stare pekare u Tvrđi

2

UKUPAN BROJ STUDENATA NA SASTAVNICAMA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

Na Sveučilištu u Osijeku upisano je 16 539 studenata

3

MARINA ČOVIĆ, NOVA STUDENTSKA PRAVOBRANITELJICA:

Želim postići da se na svim osječkim sastavnicama ujednače prakse vezane uz zaštitu studentskih prava