Učionica
USPJEH STUDENTICA ODJELA ZA MATEMATIKU NA MEĐUNARODNOM MATEMATIČKOM NATJECANJU U BUGARSKOJ

Marineli Pilj treća nagrada, Petri Stehlik počasno priznanje
Objavljeno 15. rujna, 2017.

Tim Odjela za matematiku Sveučilišta u Osijeku, koji su činile Marinela Pilj i Petra Stehlik, studentice treće godine preddiplomskog studija, a pod vodstvom doc. dr. sc. Snježane Majstorović, sudjelovao je na 24. međunarodnom studentskom natjecanju iz matematike IMC - International Mathematics Competition, koje je od 31. srpnja do 6. kolovoza održano u Blagoevgradu u Bugarskoj.

Marinela Pilj osvojila je treću nagradu, dok je Petra Stehlik dobila počasno priznanje, što je do sada najbolji uspjeh studenata Odjela za matematiku na međunarodnim natjecanjima iz matematike. Natjecanje su organizirala dva sveučilišta, University College London te American University in Bulgaria, a sudjelovao je ukupno 331 natjecatelj sa stotinjak sveučilišta iz pedesetak različitih država svijeta. Zadatke za studente na ovom natjecanju odabire posebno povjerenstvo na osnovi prijedloga nastavnika sa sveučilišta koja su uključena u natjecanje. Tako je ove godine u kategoriji srednje teških zadataka odabran zadatak koji je predložila doc. dr. sc. Snježana Majstorović.

Veliki uspjeh studentica rezultat je velikog truda i rada, posebice tijekom prethodne akademske godine. Studentice su se intenzivno pripremale za ovo natjecanje, a pripreme, na kojima je poseban naglasak stavljen na samostalno rješavanje problema natjecateljskog tipa, organizirao je Odjel za matematiku. U organizaciju i izvođenje priprema, uz doc. dr. sc. Snježanu Majstorović, bile su uključene i doc. dr. sc. Mirela Jukić Bokun, doc. dr. sc. Darija Marković, dr. sc. Ljiljana Primorac Gajčić te asistentice Darija Brajković, Ivana Crnjac i Jelena Jankov.

(Kristian Sabo)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana