Učionica
PREDSTAVNICI POLJOPRIVREDNOG FAKULTETA U POSJETU RUSIJI

Ruski znanstvenici otvoreni i spremni za suradnju sa Sveučilištem u Osijeku
Objavljeno 15. rujna, 2017.

U sklopu Erasmus+ programa suradnje s partnerskim zemljama, djelatnici Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku - Brigita Popović, Miroslav Lisjak, Dario Iljkić, Darko Kerovec i Daniel Haman - krajem lipnja i početkom srpnja 2017. imali su priliku posjetiti Državno agrotehnološko sveučilište u Rjazanju (Ryazan).

Posjet osječkog izaslanstva bio je u prvom redu namijenjen upoznavanju rada i kapaciteta navedenoga sveučilišta u svrhu uspostavljanja buduće suradnje. Izaslanstvo Poljoprivrednog fakulteta upoznalo se sa znanstvenim i nastavnim radom rjazanjskog Sveučilišta te njihovim istraživačkim potencijalima. Osim samog sveučilišta, osječki predstavnici posjetili su i državne tloznanstvene laboratorije gdje su razmijenili metode analize pojedinih elemenata s ruskim kolegama te razgovarali o mogućnostima suradnje u području analize tla, za koju su ruski znanstvenici otvoreni i spremni. Domaćini su organizirali i obilazak spomen-kuće Sergeja Jesenjina, slavnog pjesnika koji se rodio u okolici Rjazanja, te rjazanjskog Kremlja, povijesne i duhovne jezgre iz koje je nastao današnji moderni grad.

Inače, preko istog programa tijekom ožujka ove godine predstavnici Državnog agrotehnološkog sveučilišta u Rjazanju (Dmitry Vinogradov, Irina Titova, Vera Konkina i Elena Pravdina) posjetili su Poljoprivredni fakultet, odnosno Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

(Sonja Vila, Daniel Haman)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike