Učionica
STUDENTSKI ZBOR SASTAO SE S NOVOM MINISTRICOM ZNANOSTI I OBRAZOVANJA

I stipendirani studenti trebaju ostati porezna olakšica roditeljima
Objavljeno 15. rujna, 2017.

Dana 23. kolovoza 2017. održan je sastanak predstavnika Hrvatskog studentskog zbora s ministricom znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Blaženkom Divjak, a nazočio mu je i Stjepan Ćurčić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Glavne teme sastanka bile su zakonodavne promjene koje se tiču studenata, a razgovaralo se i o pravilnicima koji reguliraju subvencionirani smještaj i prehranu te o studentskom standardu. Hrvatski studentski zbor i Ministarstvo složili su se oko aktualnih pitanja vezanih uz porezne olakšice te zaključili kako je potrebno sve stipendije izuzeti iz porezne olakšice za roditelje, odnosno iz granice od 15 tisuća kuna koliko student smije zaraditi, a da svejedno ostane porezna olakšica roditeljima. S tim u svezi najavljene su hitne izmjene predmetnog pravilnika. Uz to, pomoćnik ministrice doc. dr. sc. Tomislav Sokol najavio je puštanje u javnu raspravu prijedloga Zakona o obavljanju studentskih poslova kako bi se definirao i regulirao studentski rad.

Nadalje, razgovaralo se i o donošenju izmjena i dopuna Zakona o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju, o donošenju novog Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovoanju, potrebi za sklapanjem novih programskih ugovora sa sveučilištima te Hrvatskom kvalifikacijskom okviru. Predstavnici studenata i ministrica Divjak zaključili su kako sve buduće promjene, vezane uz studente, moraju biti cjelovite i da se ne smije gubiti vrijeme parcijalnim rješavanjem problema.

(Jelena Kralj)

Možda ste propustili...

STUDENTI EKONOMSKOG FAKULTETA U OSIJEKU OBILJEŽILI 11. GLOBALNI TJEDAN PODUZETNIŠTVA

Predstavili se uspješni poduzetnici iz IT-a, arhitekture, dizajna i glazbe

SVEUČILIŠTE PREDALO NOVU ZGRADU AKADEMIJI ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

Novouređen prostor za osječku Akademiju

PROF. DR. SC. DAMIR MATANOVIĆ DEKAN FAKULTETA ZA ODGOJNE I OBRAZOVNE ZNANOSTI U OSIJEKU

„Stvaramo Fakultet kao poželjno mjesto za studiranje, rad i suradnju“

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: LILY SOLOMON, NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OSIJEKU

Osijek je lijep, opušten i miran grad s prekrasnom dušom i parkovima

2

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET OSIJEK

Regionalni centar obrazovanja u području građevinarstva i arhitekture

3

PROVEDBA ERASMUS PROGRAMA MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

U programu Erasmus+ realizirane mobilnosti 73 studenta i 103 djelatnika partnerskih ustanova iz inozemstva