Učionica
IZDVOJENE ODLUKE S 10. SJEDNICE SENATA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Dodijeljena zgrada novom Fakultetu, doc. dr. sc. Ljiljana Krstin nova pročelnica Odjela za biologiju
Objavljeno 15. rujna, 2017.

Na posljednjoj, 10. sjednici Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u akademskoj 2017./2018. godini, održanoj 13. srpnja 2017., doneseno je nekoliko odluka zanimljivih za osječku akademsku zajednicu i širu javnost.

Između ostaloga, članovi Senata potvrdili su izbor doc. dr. sc. Ljiljane Krstin za pročelnicu Odjela za biologiju Sveučilišta u Osijeku za mandatno razdoblje od 2017. do 2021. godine. Ona je izabrana 30. lipnja 2017. na izbornoj sjednici Odjela za biologiju, a na vodećoj funkciji Odjela zamijenit će prof. dr. sc. Enriha Merdića, kojemu s 30. rujna 2017. istječe mandat. Doc. dr. sc. Ljiljana Krstin na dužnost će stupiti 1. listopada 2017., odnosno s početkom nove akademske godine.

Osim toga, Senat je donio odluku da se zgrada u Ulici cara Hadrijana 10/E u sveučilišnom kampusu, koja je u vlasništvu Sveučilišta, dodjeljuje na korištenje novom Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo. "Odlukom Senata Sveučilišta od 25. travnja 2017. osnovan je Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo kao nova, 18. znanstveno-nastavna sastavnica Sveučilišta. Na istoj sjednici utvrđena je statusna promjena Medicinskog fakulteta Osijek, odnosno njegova podjela na dvije ustanove: Medicinski fakultet i Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo. Navedeni prostor u Ulici cara Hadrijana 10/E dodjeljuje se novom Fakultetu kako bi počeo obavljati svoju djelatnost", objasnio je prof. dr. sc. Željko Turkalj, rektor Sveučilišta u Osijeku.

(Tomislav Levak)

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: LILY SOLOMON, NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OSIJEKU

Osijek je lijep, opušten i miran grad s prekrasnom dušom i parkovima

2

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET OSIJEK

Regionalni centar obrazovanja u području građevinarstva i arhitekture

3

PROVEDBA ERASMUS PROGRAMA MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

U programu Erasmus+ realizirane mobilnosti 73 studenta i 103 djelatnika partnerskih ustanova iz inozemstva