Sport
CIBALIA - LOKOMOTIVA

Na početku Vinkovačkih
jeseni liječe riječke rane
Objavljeno 15. rujna, 2017.
Susret s Lokomotivom Vinkovčanima dolazi nakon teškog stradanja na Rujevici

Danas se u Vinkovcima otvaraju 52. Vinkovačke jeseni, a s početkom u 18 sati susretom Cibalije i Lokomotive otvorit će se i deveto kolo Hrvatske telekom lige. Susret s Lokomotivom Vinkovčanima dolazi nakon teškog poraza protiv Rijeke. Stoga je stručni stožer vinkovačkog prvoligaša imao najviše briga i posla oko toga da igrači što prije zaborave tu utakmicu i usredotoče se na Lokomotivu koja u posljednje vrijeme igra dobro. Koliko su u tome uspjeli, otkrio je trener Cibalije Mladen Bartolović.

Maksimalan

- Iza nas je težak tjedan nakon teškog poraza protiv Rijeke, međutim, razgovarao sam s igračima odmah poslije utakmice i dogovorili smo se da Rijeku treba što prije zaboraviti i iz te utakmice izvući nešto pozitivno, ako se to uopće može. Vjerujem da možemo čak izići jači, jer ako u utakmici nisi sto posto, bez obzira na ime protivnika, u sportu se znaju događati ovakve stvari. To su, vjerujem, moji igrači shvatili. Ovaj smo tjedan dobro radili, a meni je bilo najvažnije da su stvarno pokazali da su zaboravili Rijeku i sve su zahtjeve koje smo pred njih stavili odradili maksimalno. Smatram da spremno očekujemo Lokomotivu - rekao je trener Cibalije.

U prošlom kolu protiv Intera momčad trenera Maria Tokića odigrala je odličnu utakmicu i svladala Inter s 3:0. Očito se momčad Lokomotive oporavila od tri uzastopna poraza i vjerojatno u dobrom raspoloženju dolazi u Vinkovce. Momčad Mladena Bartolovića itekako ima razloga za poželjeti, bar djelomice, revanširati se Zagrepčanima za prošlosezonska tri uvjerljiva poraza.

- Dolazi nam momčad koja je jako neugodna, momčad koja je, prema mome mišljenju, a što se tiče prikazanih igara, u prvenstvo ušla jako dobro, samo ih nije pratio rezultat. Imali su neke utakmice gdje nisu trebali izgubiti, ili su trebali uzeti više bodova. Kao što znate, prošle sezone su nas tri puta uvjerljivo svladali i jednu smo odigrali neodlučeno, dali su nam 13 golova, praktički to je više od tri pogotka po utakmici i smatram da imamo mnogo motiva da protiv njih odigramo jako dobro i prezentiramo dobru igru koju smo imali prije Rijeke. Vinkovačke su jeseni i bilo bi jako dobro da i mi pozitivnim rezultatom iz ove utakmice pridonesemo pozitivnoj atmosferi - rekao je Bartolović.

Bez promjena

U napadu Cibalije i u ovoj utakmici bit će Ivan Galić koji će po desnoj strani u napadu pokušavati protiv Lokomotive doći do svojeg drugog pogotka u nebeskoplavom dresu. Posao je do sada dobro odrađivao na zadovoljstvo trenera.

- Ovaj smo tjedan jako dobro radili i Rijeku ostavili iza sebe, a samo razmišljali o Lokomotivi. Protiv njih moramo od prve minute ući čvrsto i agresivno i vjerujem da ćemo na taj način ostvariti pozitivan rezultat. Vjerujem u svoje suigrače i vjerujem da ćemo prikazati dobru igru i vratiti povjerenje igrača nakon poraza protiv Rijeke - rekao je Galić.

U sastavu Cibalije neće doći do nikakvih promjena u odnosu na utakmicu protiv Rijeke. Očito Bartolović vjeruje u svoju udarnu momčad.

Antun GRGIĆ

CIBALIA  - LOKOMOTIVA

Početak: 18 sati

Brkić-Šemper

Karamarko - Musa

Zgrablić - Karačić

Peričić - Kolinger

Rubić - Majstorović

Muženjak - Šunjić

Plum - Ivanušec

Pervan - Burić

Miličević - Barić

Galić - Krstanović

Štrkalj - Majer

Stadion: HNK Cibalia

Kapacitet: 6500

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike