Sport
LIGA PRVAKA

Harry Kane počeo skidati prokletstvo Wembley stadiona
Objavljeno 14. rujna, 2017.

Kompletirano je prvo kolo Lige prvaka, a iz skupina E - H dva su se dvoboja istaknula, svojevrsni derbiji, odigrani na Wembleyu i Anfieldu. Tottenham je svladao Borussiju (D) 3:1 i tako pokazao kako ipak može pronaći recepet za pobjedu na kultnom stadionu. Wembley mu do sada nije bio najsretniji, ni u Ligi prvaka ni u Premier ligi, no ovaj put su “pijetlovi” izborili velika tri boda u susretu, u kojem je većim dijelom posjed bio na strani gostiju.

- Pobjeda nam može pomoći da prestane priča o prokletstvu Wembleya i slično. Ovo je fantastično zbog više razloga - zbog dobrog početka u Ligi prvaka, tri boda i rasta samopouzdanja i igrača i navijača da se na Wembleyu stvarno osjećamo kao kod kuće. Bilo je teško i oni su dominirali, ali mi smo bili kirurški precizni, a u nastavku smo podigli svoju igru i držali susret pod kontrolom. Ovo je važna pobjeda protiv sjajne momčadi - rekao je nakon susreta menadžer Tottenhama Pochettino, posebno pohvalivši dvostrukog strijelca Kanea. S druge strane, u redovima Borussije imaju za čime žaliti, prije svega zbog loših reakcija u obrani, ali i dva poništena pogotka, od kojih je onaj drugi, Aubameyanga pri 2:1, apsolutno bio ispravan. Ovaj se put otvoreni gard, kakav prakticira trener Borussije Bosz, nije isplatio.

- Bilo je očito da u zadnjem redu nismo bili dobro organizirani. Imamo momčad koja želi igrati, to ste vidjeli, a kada je teren velik, teže je čuvati taj prostor. Dobro smo krenuli, dominirali i kontrolirali, uz dobru igru, ali kada tako igrate, morate paziti na prostor iza zadnje četvorke, a mi to nismo radili dovoljno dobro. No sve je otvoreno, ovo je samo jedna utakmica, a još moraju doći k nama - rekao je Bosz.

U ovoj skupini Real Madrid, očekivano, krenuo je sigurnom pobjedom nad APOEL-om, uz dva pogotka povratnika Ronalda, ali i ozljedu Matea Kovačića, čija težina još nije poznata.

Liverpool i Sevilla remizirali su 2:2, a gosti na bodu mogu zahvaliti nepreciznosti domaćih napadača, ali i smušenosti domaće obrane, u kojoj nije briljirao ni Dejan Lovren, krivac za prvi pogodak. “Redsi” su zapucali i kazneni udarac (Firmino), a nakon svega jasno je kako menadžer Klopp nije imao razloga za osmijeh.

- Ovo je 85-86 minuta bila pobjednička izvedba, imali smo odgovore na sve osim kod pogodaka. Bila je ovo uzbudljiva utakmica sa strane moje momčadi, ali na kraju smo uzeli samo bod i zato nisam presretan, iako jesam većim dijelom izvedbe - rekao je Klopp, a engleski se mediji natječu u “deranju” obrane, označujući je glavnim utegom ambicija Liverpoola. G. Roguljić

Rezultati

SKUPINA E: Liverpool - Sevilla 2:2 (Firmino 21, Salah 37; Ben Yedder 5, Correa 72), Maribor - Spartak Moskva 1:1 (Bohar 85; Samedov 59)

SKUPINA F: Feyenoord - Manchester City 0:4 (Stones 2, 63, Aguero 10, Jesus 25), Šahtar - Napoli 2:1 (Taison 15, Ferreyra 58; Milik 72 -11 m)

SKUPINA G: Porto - Bešiktaš 1:3 (Tošić 21-ag; Talisca 13, Tosun 28, Babel 86), RB Leipzig - Monaco 1:1 (Forsberg 33; Tielemans 34)

SKUPINA H: Real Madrid - APOEL 3:0 (Ronaldo 12, 51-11m, Ramos 61), Tottenham - Borussia (D) 3:1 (Son 4, Kane 15, 60; Yarmolenko 11)

HRVATI U LIGI PRVAKA

DEJAN LOVREN (Liverpool) - odigrao cijeli susret

MARIO PAŠALIĆ (Spartak Moskva) - odigrao cijeli susret

DARIJO SRNA (Šahtar) - odigrao cijeli susret

MARKO ROG (Napoli) - nije ulazio u igru

MATEJ MITROVIĆ (Bešiktaš) - nije ulazio u igru

LUKA MODRIĆ (Real Madrid) - odigrao cijeli susret

MATEO KOVAČIĆ (Real Madrid) - zbog ozljede zamijenjen u 25. minuti

Incidenti u Mariboru

Prije, ali i tijekom utakmice u Mariboru između slovenskog prvaka i Spartak Moskve bilo je incidenata. Prije susreta slovenski su se navijači potukli s policijom, a na utakmici su ruski palili baklje. Jedna je doletjela na teren i zamalo pogodila suca.

Možda ste propustili...

SENIORSKO KARATE PRVENSTVO HRVATSKE

Ženski kata tim Essekera okitio se srebrnim odličjem

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

JEDINSTVENA KADETSKA KOŠARKAŠKA LIGA

Subotnja predigra prigoda za popravni

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana