Sport
ŽOK OSIJEK

Fančović: Dosta je novih, uigravanje neće ići na brzinu
Objavljeno 15. rujna, 2017.

Gotovo mjesec dana priprema iza sebe imaju odbojkašice Osijeka. Superligašice s Drave su prva tri tjedna intenzivno trenirale, a ovaj mjesec je rezerviran i za odigravanje prijateljskih provjera. Osječanke su gostovale u Brčkom kod Jedinstva, koje je već testiralo sastav Darija Fančovića.

- Bila nam je to prva utakmica, u kojoj nas je suparnik uvjerljivo pobijedio. Potom smo igrali protiv Diamant Kapošvara, gdje smo se suprotstavili ravnopravnije, a to je bio slučaj i u drugom ogledu s Jedinstvom, stoga vjerujem da će i sljedeće utakmice potvrditi da idemo u željenom smjeru - kaže Fančović, koji je na prozivci imao 16 igračica, a trenutno na raspolaganju ima četiri manje. U konkurenciji više nisu Petra Krpan i Lucija Kurtović (prestanak), kao i kadetkinje Nora Đurić i Lana Nikolić.

- Zasad još nisam u mogućnosti na parket poslati najjaču postavu. Zbog problema s ramenom Doris Krivić ne koristim na njezinoj poziciji primača, već na utakmicama igra libera. Ima i dosta novih igračica, stoga uigravanje neće ići na brzinu - naglašava trener Osijeka, koji je značajno oslabljen u odnosu na prošlu sezonu, koja je bila rezultatski uspješna.

Podsjećamo, nema više standardnih članica udarne postave (Pavičić, Volmut, Matković), otišle su i neke iz pričuvnog dijela (Kovač, Barunčić, Hajpek, Herman). Nove igračice su Elena Babić, Ivana Sučić, Dora Gadžić i Ivana Lovrić, a ostatak kadra je dobro poznat i čine ga Ivana Grubeša, Ema Miličević, Lea Grahovac, Katarina Bilić, Kristina Zirn, Aurela Štebih i Karla Šimunec. Iz ovog kadra Fančović će pokušati izvući najbolje što može, a najbolji uvid u mogućnosti imat će kroz predstojeće provjere, koje su itekako kvalitetne. Osim igranja protiv ekipa iz država koje nas okružuju (Gradačac, Sremska Mitrovica), Osijek čeka i nastup na jakom turniru u Italiji, od 22. do 24. u Paviji ih čekaju dobro poznate domaće snage, Volley Bergamo, Agil Volley i Igor Novara.

- Igramo protiv snažnih ekipa, gubimo utakmice, neke i uvjerljivo, što igračice ponekad i teško proživljavaju. No, u ovim dvobojima najbolje možemo vidjeti naše dobre, ali i loše strane. U Italiji nas čekaju najkvalitetnije provjere, jedino je šteta što ih možda nećemo odraditi kompletni, Šimunec i Bilić imaju u tom terminu neodgodive obveze. Pripreme idu svojim tijekom, do početka prvenstva trebali bi biti u izdanju koje i priželjkujemo - naglašava Dario Fančović, trener osječkih odbojkašica.

Nino BENČINA
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike